Logo veldhovensweekblad.nl


Het Springkussenfestival kan prima worden gecombineerd met het klimparcours.
Het Springkussenfestival kan prima worden gecombineerd met het klimparcours.

We hopen op een mooi feestje'

"Er zal geen kind in Veldhoven zijn dat Klimrijk niet kent!", zegt vestigingsmanager Huub Wijnen stellig. Het grote ecologische Klimrijk Brabant, gelegen in een weelderig bos heeft deze zomer een nieuwe activiteit. Op zaterdag 5 en zondag 6 augustus wordt hier voor het eerst een Springkussenfestival gehouden. Het festival is georganiseerd door Klimrijk Brabant in nauwe samenwerking met Lobas Activiteiten.

"Wij komen altijd voor materiaal bij Lobas terecht", zegt Wijnen. "Waarom dus niet een keer iets sámen doen", vult Bastiaan van Looy van Lobas aan. En zo is het Springkussenfestival ontstaan. Klimrijk Brabant werd in 2000 opgericht als aanvulling op de groepsaccommodatie De Buitenjan. "Wij waren het eerste klimpark in Nederland en blijven nog steeds groeien. Vorig jaar hadden we zo'n 30.000 klimmers", weet Wijnen.

Nieuw klimpark

Omdat het altijd nog beter kan gaat eind van dit jaar het hele klimbos op de schop en wordt er een geheel nieuw klimpark gebouwd. "Een boomchirurg heeft het ons uitgelegd!", lachen Wijnen en Van Looy. "De plateaus kunnen dan met de bomen meegroeien. Het is een investering uit het rendement van zeven jaar. Dan kunnen we zeker weer 15 jaar vooruit!", aldus de vestigingsmanager. Wijnen: "Heel de regio tot België toe komt hier, maar Veldhoven is onze hoofdmoot."

Survivalbaan

Van Looy over het Springkussenfestival: "Een groot sportveld wordt helemaal vol gezet met zo'n 20 springkussens. Er komt onder meer een klimtoren, een springbaan en een buisschuifbaan in het water. De langste baan, de survivalbaan , is zo'n 34 meter. Dan kunnen de kinderen ook nog bumperbal spelen, een soort botsauto maar dan lopend. De kinderen zitten in een opblaasbare bal en zo kan er niks gebeuren." In principe gaat het festival gewoon door, ook bij minder weer. Van Looy: "We gokken op mooi weer en ach, een buitje is niet zo erg." Wijnen: "We houden het festival low budget. Vijf euro voor een hele dag. Met een klimticket van 2,50 euro erbij kunnen de kinderen ook nog een hele dag in het klimbos spelen".

Leuk feestje

Voor de ouders zijn overal leuke zitjes en een restaurant met een kleine kaart én er zijn wifi hotspots. Beide heren zijn het erover eens: "We hopen dat het een leuk feestje wordt waar iedereen het naar zijn zin heeft. En we hopen op veel animo zodat we er een jaarlijks festijn van kunnen maken!"

Het Springkussenfestival is beide dagen geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Klimrijk Brabant is te vinden aan de Turfweg 9 even buiten Veldhoven.

Reageer als eerste
Meer berichten