Logo veldhovensweekblad.nl


Een training voor de Veldhovense 10 Miles kan nooit kwaad. (Foto: Bert Jansen)
Een training voor de Veldhovense 10 Miles kan nooit kwaad. (Foto: Bert Jansen)

Veldhovense 10 Miles maakt van jubileum een speciale dag

"Waarschijnlijk de laatste keer dat we op dit parcours kunnen lopen." Lau Liefting is een van de organisatoren van de Veldhovense 10 Miles, gehouden op zaterdag 26 augustus. Inschrijven kan nog tot 21 augustus.

VELDHOVEN - De Veldhovense 10 Miles beleeft zijn 1e lustrum. Liefting: "Een speciale editie. De Veldhovense 10 Miles is toch wel een beetje een traditie aan het worden. De 5 Miles ( 8 km ) en 10 Miles (16 km )worden op een parcours gelopen, dwars door de Pegbroeken maar voor het grootste gedeelte door de bossen. Het parcours zoals we het van de afgelopen jaren gewend waren, zal gaan veranderen." Liefting doelt daarmee op de aanstaande veranderingen aan onder andere de Moormanlaan. "Een aantal toplopers heeft zich al ingeschreven. We hopen dat het parcoursrecord dit jaar gebroken gaat worden. Bij de mannen staat het record op 52 minuten door Harm Sengers. Kim Dillen heeft het record bij de dames van 58 minuten op haar naam staan."

Extra prijzen

Het parcours kan ongeveer 800 lopers aan. "Er kan nog ingeschreven worden in alle categorieën. In alle categorieën zijn extra prijzen beschikbaar gesteld. Bij de 10 Miles zijn dat geldprijzen. Voor de kinderen is er een Kiddyrun. "Een leuke loop van 400 meter voor onze allerkleinste deelnemertjes van 4 en 5 jaar op een echte atletiekbaan met leuke gadgets en een ijsje na als beloning en uiteraard een echte medaille! Een sportieve uitdaging van 1400 meter voor de kids van 6 t/m 9 jaar. Een mooie ronde rondom de Kempen Campus met een leuke attentie na afloop.Voor de kinderen van 10 t/m 12 jaar en kinderen van 13 t/m 15 jaar hebben we een parcours van 2500 meter. Ook deze uitdagende afstand is rondom de Kempencampus en voor allen goed te doen.Een boerenkapel komt muziek maken. GVAC heeft een mooie kantine waar men terecht kan voor een verfrissend drankje. Er staan ook kramen waar men iets te eten kan kopen." Voor dit lustrum neemt wethouder Piet Wijman nog eenmaal het startpistool ter hand. De Veldhovens 10 Miles is gratis te bezoeken. Lau Liefting: ". "We hopen op een grote opkomst. Uit ervaring kunnen we zeggen dat het een gezellig evenement is."

Reageer als eerste

Lees ook

Meer berichten