Logo veldhovensweekblad.nl


'Het springkussen is mijn favoriet...' (Foto: Theo van Sambeek)
'Het springkussen is mijn favoriet...' (Foto: Theo van Sambeek)

'Ik kom hier al heel mijn leven'

Naam?
"Mijn naam is Denzel van den Broek."

Geboortedatum?
"Op 21 december 2004 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in:
"Ik woon hier in deze wijk, d 'Ekker."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Dat is ASV d 'Ekker, de speeltuin.."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Ik kom hier al heel mijn leven, al vanaf dat ik klein was. De kabelbaan staat er al zo lang als ik er kom. Toen was dát mijn favoriete plekje, maar nu is het springkussen mijn favoriet. Er zijn altijd vriendjes als ik er kom, daar speel ik dan mee. En ik vind het leuk dat ASV d 'Ekker ook van die sinterklaasdagen organiseert en bijvoorbeeld paaseieren zoeken. Er is een kiosk, waar je drinken kunt kopen en snoepjes vanaf vijf cent. Het is bewaakt, er is begeleiding en dat vind ik heel goed. Het is een mooie plek om hier een speeltuin te hebben, in de natuur te spelen."

Kom je hier vaak?
"Ik kom hier wel vier keer per week. Dus echt heel vaak."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Ik heb een zusje en een broertje, Demi en Jaiden, en vroeger kwamen we hier met het hele gezin. maar nu kom ik soms ook alleen en dan spreek ik hier met mijn vrienden af. Ze komen wel allemaal uit Veldhoven, maar wel uit een andere wijk. Als we bij opa zijn, dan gaan we ook weleens hier spelen."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?
"Ik vind het eigenlijk wel jammer dat je alleen op de toestellen mag tot en met je twaalfde jaar, als je ouder bent, dan niet meer. Terwijl ik hier heel graag kom. Dan verandert er wel ineens heel veel. Maar ja, dan ga ik maar met mijn iPad op het terras zitten ofzo. Ze hebben WiFi, dus dat kan wel. Ik heb hier ook weleens een grapje gemaakt. Er bestaan van die apps, waarmee je nep oproepen kunt doen. Toen vroeg ik of een meisje op mijn telefoon wilde passen en heb gedaan alsof Enzo Knol, een bekende vlogger, mij belde. Grapje! Ze moesten keihard lachen."

Reageer als eerste
Meer berichten