Logo veldhovensweekblad.nl


Tweelingzus Marie-Cécile, broer Eduard en Clémence van Leuven uit Veldhoven zetten 160.000 stappen voor het goede doel. 
Tweelingzus Marie-Cécile, broer Eduard en Clémence van Leuven uit Veldhoven zetten 160.000 stappen voor het goede doel. 

160.000 stappen voor Stichting Leergeld tijdens Vierdaagse

Vrijwilligster bij Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen, Clémence van Leuven, vormt deze week met haar tweelingzus en broer een team tijdens de Nijmeegse Vierdaagse Sponsorloop om extra geld in te zamelen voor deze kwetsbare kinderen. Elk kind zou gelijke kansen moeten kunnen krijgen in onze samenleving om zich te ontwikkelen in de richting welke hij of zij kiest. Toch staan veel kinderen noodgedwongen aan de zijlijn, door een financieel moeilijke situatie thuis, zo is het uitgangspunt.

Stichting Leergeld Veldhoven de Kempen ondersteunt gezinnen met kinderen tussen de vier en achttien jaar die allerlei activiteiten, zoals uitstapjes en sport, niet kunnen betalen. Al zeker elf jaar zet de Veldhovense Clémence van Leuven zich als vrijwilliger in voor de stichting. "Als kinderen samen aan sport of andere activiteiten kunnen meedoen, leren ze van elkaar. Dat verkleint het de kans op uitsluiting," maakt Clémence duidelijk.

Fervent wandelaars

Nu ontstond afgelopen januari het idee om te gaan wandelen met broer Eduard en zus Marie-Cécile –ze zijn alle drie fervent wandelaars- voor een goed doel, dat werd Stichting Leergeld. "Voor de kinderen natuurlijk!" Samen besluiten Clémence, Eduard uit Maastricht en de Eerselse Marie-Cécile ervoor te gaan om vier maal dertig kilometer te gaan lopen. "Dat zijn voor ieder van ons ongeveer 160.000 stappen. Wij willen de mensen daarom van harte uitnodigen 'onze' Nijmeegse Vierdaagse' te sponsoren. "

Voetblessure

Het balletje gaat snel aan het rollen. Het inschrijven bij de Nijmeegse Vierdaagse wordt geregeld, looptrainingen worden opgestart, spandoeken gemaakt… Maar sinds kort is er toch wel een kinkje in de kabel gekomen tijdens het trainen voor Clémence, want ze wordt geconfronteerd met een voetblessure waardoor het onzeker is geworden of ze zelf de vierdaagse uit kan lopen. "Mijn broer en zus lopen de Nijmeegse Vierdaagse vrijwel zeker uit, maar voor mij is het spannend," zegt de Veldhovense beduusd. "Toch blijft het doel natuurlijk overeind en dáár gaat het om! Ondertussen is er al ruim 2000 euro aan donaties binnengekomen.

Reageer als eerste
Meer berichten