Logo veldhovensweekblad.nl


"Myron is vaak heel onrustig en van autorijden wordt hij heel kalm." (Foto: Bert Jansen)
"Myron is vaak heel onrustig en van autorijden wordt hij heel kalm." (Foto: Bert Jansen)

Familie in actie voor rolstoelbus

"Niet te geloven hoeveel mensen ons steunen en van zoveel verschillende kanten." Laura van de Wiel vertelt over de noodzaak van een nieuwe bus voor Myron.

VELDHOVEN - Myron van de Wiel is een vrolijke jongen van 5 jaar oud. Laura: "Nadat Myron extreem vroeg is geboren, heeft hij verschillende hersenbloedingen gehad. Hierdoor heeft hij veel hersenschade opgelopen en is Myron ernstig meervoudig gehandicapt." Myron is volledig afhankelijk van anderen. Hij is blind, kan zelf niet eten of drinken en heeft dagelijks last van epilepsie. "Ondanks al deze beperkingen is Myron gewoon een hele lieve, vrolijke jongen." De familie is al een poosje aan het sparen voor een bus waarin Myron vervoerd kan worden. "Net als ieder kind wordt ook Myron groter. Daardoor past hij niet meer in de kleinere autostoel die hij had. En dat maakt dat Myron niet meer in onze auto te vervoeren is. We kunnen als gezin niet meer genieten van samen boodschappen doen, een dagje weg of zomaar een stukje rijden omdat Myron daar rustig van word." Een rolstoelbus is een investering die ze zelf niet kunnen betalen. "We krijgen het gewoon niet bij elkaar gespaard. Zo simpel is het. We hebben beide een baan, we werken er hard voor, maar het gaat ons niet lukken. Het spaargeld wat we hadden is in de verbouwing van ons huis gegaan, een aanbouw waar Myron zijn domeintje heeft met de nodige aanpassingen."

Tegenprestatie

Laura en haar man Benny zijn verschillende acties gestart om via donaties een rolstoelbus bij elkaar te krijgen. "We willen niet zomaar geld vragen, we geven een tegenprestatie. Ik maak zelf armbandjes, sleutelhangers en op verzoek maar ik andere sieraden. Alles met de hand gemaakt, geen fabrieksspullen." Bij de PLUS van Andre en Joyce van Reijen kan men bijdragen door lege flessen te doneren. "Een hele stap voor ons om financiële hulp te vragen, want wij willen het eigenlijk gewoon zelf doen."

Laura legt uit waarom een rolstoelbus zo noodzakelijk is. "Myron is vaak heel onrustig en van autorijden wordt hij heel kalm evenals met wandelen of fietsen. Ook dat doen we heel veel met hem. Helaas laat het weer dat niet het hele jaar toe. Myron mag ook meegenieten en meebeleven als we in de zomer een kopje koffie op een terras willen gaan drinken. Een normaal gezin stapt in de auto en gaat, wij kunnen dat niet maar zouden dat ook graag wil. Daarom is een rolstoelbus voor ons noodzakelijk."

Doneren kan via www.dreamordonate.com/dromen/rolstoelbus-voor-myron. Meer info of bestellen: busvoormyron@gmail.com overmaken: NL05ABNA0247327093 t.n.v. M van de Wiel

Reageer als eerste
Meer berichten