De dienstregeling van de bussen wordt gewijzigd per zondag 10 december. FOTO: Hermes.
De dienstregeling van de bussen wordt gewijzigd per zondag 10 december. FOTO: Hermes. Foto: Hermes

Wijziging dienstregeling van bussen Zuidoost-Brabant

Algemeen

Met ingang van zondag 10 december wijzigt de dienstregeling van de bussen in Zuidoost-Brabant. In de dienstregeling kunnen reizigers vertrektijden zoeken van alle buslijnen, of de vertrektijden vanaf een bepaalde halte of lijn.

VELDHOVEN - Elk jaar gaat in december de nieuwe dienstregeling van het openbaar vervoer in. De vertrektijden zijn gewijzigd omdat de treintijden van NS op een aantal stations ook wijzigen per die zondag 10 december. Reizigers krijgen met de nieuwe dienstregeling betere verbindingen, andere lijnnummers en gewijzigde routes met andere tijden.

Overzicht

Onderstaand een overzicht van de belangrijkste wijzigingen die Veldhoven (Zeelst en Heikant/De Kelen) betreffen:

Lijn 1

Lijn 1 naar De Hurk wordt in 2018 gewijzigd in lijn 14. Deze lijn rijdt vanaf De Hurk (via de Meerenakkerweg) door naar de huidige route van lijn 20 (via de Kruisstraat en Huize Sele) en het eindpunt Veldhoven Heemweg/Centrum. Lijn 14 rijdt op maandag tot zaterdag overdag 2 keer per uur en op de avond/zondag 1 keer per uur. Lijn 20 gaat een andere route rijden (zie hieronder). In de ochtend- en middagspits worden met spitslijn 114 extra ritten tot De Hurk geboden via de huidige route van lijn 1, waardoor op De Hurk 4 keer per uur een bus blijft rijden.

Lijn 20

Lijn 20gaat rijden via De Dom-Hertgang in plaats van via de Kruisstraat (via de Kruisstraat gaat lijn 14 rijden). Ringlijn 20 verbindt dan HTCE, Veldhoven, MMC, ASML, Citycentrum, Heikant, de Kelen, Meerhovendreef, Meerhoven, Flight Forum, Airport, Oirschot Kazerne, Best Station. Deze lijn blijft 2 keer per uur overdag rijden op maandag tot en met zaterdag. De lijn blijft aansluiten op Best Station op de sprinter richting Boxtel en ‘s-Hertogenbosch, heen en terug. Lijn 101 sluit op Best Station aan op sprinter richting Boxtel en Tilburg, heen en terug, lijnnummers 20 en 101 rijden samen 4 keer per uur in de spits ten behoeve van Philips Medical Campus in Best.

Rond woensdag 6 december verspreidt Hermes een eigen huis-aan-huiskrant. Deze valt dan - net als deze krant - gratis in de brievenbussen in Zuidoost-Brabant.