Afbeelding
Foto: Cloë Notten

LAATSTE VOORSTELLING TOON, LIEDJESMAN IN THEATER DE SCHALM VELDHOVEN

Algemeen

Toon, Liedjesman
Een luchtig, lief, eigentijds, vrolijk programma met muziek, poëzie, verhalen en liedjes rondom Nederlands Grootste Theaterpersoonlijkheid, Toon Hermans.

M.m.v.
Maurice Hermans, Johnny van Elk (v.h. toneelmeester van Toon Hermans) Patricia van Haastrecht (musicalster), Marco de Kramer (musicalster) en
Sanne Gloria Verboom (actrice)
Een muzikale ontmoeting met bekende en onbekende liedjes van Toon Hermans.
Een avond over harmonie, over liefde, over de grote dingen die vaak zo klein gekoesterd worden als je ze ziet.
Toon Hermans was de grootmeester van de kleine grootheidjes op deze aarde.
Maurice Hermans laat als dichter, schrijver en vertolker die kleine dingen zien in een prachtige voorstelling, waarin hij voor de pauze samen met zijn cast en orkest nieuwe verhalen en liedjes van Toon maar ook zelf geschreven liedjes en teksten laat horen…zijn vader waardig en waar na de pauze het Toon liedjesfeest losbarst met de grootste hits van Toon, bewerkt en gezongen in nieuwe moderne arrangementen en kleuren.
Maurice is op zoek naar die mooie kleine dingen in het leven en de avond levert dan ook vele momenten van plezier en verwondering op. Op Hermansiaanse wijze, beter gezegd op Toonse wijze, toont Maurice Hermans wie hij is. Een man die doordrongen is van het werk van zijn vader, doordrongen van zijn stijl en timing.
Hij is zich ervan bewust dat hij nooit zijn vader kan evenaren, maar dat is niet erg, want Maurice weet te ontroeren met dat stukje Toon in hem.
Als het publiek de ogen sluit, klinkt het alsof Toon in huis is die zingt en zo is het goed. Toen moeder Rietje (1925-1990) Maurice in 1974 voor de eerste keer op het toneel zag staan, zei ze: ‘Ik dacht even dat Toon opkwam…’
Harrie Herfst en zijn orkestleden vervolmaken de sfeer van de beide Hermansen alsof er nooit iets anders zou zijn geweest.
Als componist/arrangeur heeft Harrie, Toon Hermans nooit ontmoet, maar iedereen voelt en denkt, dat de grote meester zelf en Maurice Hermans, de juiste keus hebben gemaakt.
Met deze avond wordt weer duidelijk, wat muziek met mensen kan doen…ontroeren en verblijden.
Wij wensen u van harte een heerlijke avond, waarin u verrast wordt met de prachtige nalatenschap van Toon Hermans.
Binnenkort in uw theater.
Voor inlichtingen kassa………………….