Discussie over allerlei onderwerpen tijdens bijeenkomst van VVD Veldhoven. FOTO: Bert Jansen.
Discussie over allerlei onderwerpen tijdens bijeenkomst van VVD Veldhoven. FOTO: Bert Jansen. Foto: Rob Weekers

VVD Veldhoven draait warm

Algemeen

In het TechniekHuys aan de Run werd woensdag 15 november een bijeenkomst gehouden van de Veldhovense VVD als voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

VELDHOVEN - De Veldhovense VVD had vanuit de Veldhovense samenleving onder meer middenstanders, het Gehandicapten Platform, de Seniorenraad en Stichting Veldvest uitgenodigd om bij het verkiezingsprogramma zoveel mogelijk input te geven. Zo’n veertig personen gaven acte de présence.

Serieuze ondertoon

Het werd een speelse avond met een serieuze ondertoon. Lijsttrekker en fractievoorzitter Daan de Kort opende de bijeenkomst: “Wij willen een partij zijn die niet alle wijsheid in pacht heeft, maar vooral Veldhovenaren er zelf bij betrekken”. Kandidaat raadslid Jos van Daele ontvouwde het programma van deze avond.
De opiniepeiling betrof drie stellingen waarbij voor of tegen gestemd kon worden. Als eerste de zelfstandigheid van Veldhoven. Een enkeling stemde tegen: “Wil je voor de economie iets betekenen dan moet je verder kijken”, was de motivatie. De tweede stelling betrof het Citycentrum en de mogelijkheid voor gratis parkeren. Ook hier was bijna iedereen voor. De parkeergarage bleek echter een heet hangijzer. Een ondernemer van het Citycentrum poneerde de stelling: “Je kunt je onderscheiden door gratis parkeren middels een blauwe zone.” De derde stelling betrof de OZB. De OZB moet niet het vuilnisvat van heel de gemeente zijn, was een reactie. “Maar”, vond ondernemer Paul Dillen “kwaliteit van leven kost geld”.
Bij de speeddate kreeg iedereen een kaartje met als opdracht: wat zou je als burgemeester van Veldhoven willen veranderen. De ideeën hieruit zullen worden meegenomen in het verkiezingsprogramma. Enkele ideeën waren: terugdringen van de vele rotondes, ergernis over de niet aanwezige ontsluiting bij de Heerbaan. Maar ook: een openbaar toilet in het Citycentrum, ook buiten sluitingstijd geopend. Na de speeddate werd er gebrainstormd in drie groepen. Er bleek onder meer dat de jeugd een gigantisch financieel probleem is, het ontbreken van stageplekken voor kansarmen, een pilot inrichten met onafhankelijke deskundigen, gericht op het basisonderwijs en meer bereikbaarheid van openbare gebouwen voor gehandicapten. De samenvatting van deze avond was dat er interessante gesprekken op tafel kwamen: “Wij hebben vele mooie suggesties gehoord die we zeker mee zullen nemen”, was de eindconclusie van de VVD.
Daan de Kort: “We willen niet alleen een partij vanuit het gemeentehuis zijn, maar betrokken bij iedereen in de straat!”