Logo veldhovensweekblad.nl


Onderweg bevinden de stempelposten zich op mooie plaatsen waar even op adem kan worden gekomen. Een wielrenner is echter wel zeldzaam tijdens dit recreatieve evenement  (Foto: Jurgen van Hoof).
Onderweg bevinden de stempelposten zich op mooie plaatsen waar even op adem kan worden gekomen. Een wielrenner is echter wel zeldzaam tijdens dit recreatieve evenement  (Foto: Jurgen van Hoof).

Tweede lustrum voor Wilhelmina Fiets4Daagse

Het is weer bijna zover! De fietsen in alle soorten en maten –dus óók elektrische fietsen- kunnen extra opgepoetst worden, de bandjes opgepompt, want Toerclub Wilhelmina organiseert dinsdag 18 juli tot en met vrijdag 21 juli alweer haar tiende Fiets4Daagse. Voor jong en oud, recreatiefietsers uit Veldhoven, de hele Kempen tot zelfs uit Friesland: werkelijk iedereen die houdt van fietsen, kan zich voor één of meerdere dagen aanmelden.

VELDHOVEN - Zoals elke jaar is Toerclub Wilhelmina er alweer in geslaagd prachtige routes over leuke, rustige weggetjes en fietspaden te vinden. De kracht van deze vierdaagse is de laagdrempeligheid en gemoedelijkheid. Wim Habraken van de organisatie heeft er zin in: "Meedoen aan de Fiets4Daagse betekent even heerlijk ontspannen en weg zijn van de drukte en de stress van het dagelijkse leven. Genieten van de prachtige natuur in een bosrijke omgeving of van de leuke dorpsgezichten. De routes zullen dit jaar onder meer gaan over Landgoed Utrecht, Strabrechtse Heide en Cartierheide."

Op adem komen

Iedere ochtend wordt voor dag en dauw de gehele, goed uitgepijlde, route nog eens gefietst door de organisatie, om zich ervan te vergewissen dat alle pijlen er nog zijn. De meegegeven routes zullen daardoor nauwelijks nodig zijn. Onderweg bevinden zich de stempelposten, bemand door vele vrijwilligers, op mooie plaatsen met terras, waar even op adem kan worden gekomen, onder het genot van een hapje en een drankje. Voor de kinderen is er soms ook een speeltuintje bij. Voor een aantal vaste 4daagse fans krijgt dit terugkerend evenement echt een ereplaatsje in hun agenda, zo is gebleken. Habraken: "Voor deelnemers die van iets verder weg komen, bestaat de mogelijkheid om de fietsen gedurende de nacht te stallen in een van de zalen van de Sporthal. Vele deelnemers hebben de afgelopen jaren het leuke van deze 4-daagse ervaren, ondanks de talloze mogelijkheden die men tegenwoordig heeft om 'op eigen gelegenheid' te fietsen."

Voor meer informatie: 040-2539186

www.wilhelmina4daagse.nl

Reageer als eerste
Meer berichten