Logo veldhovensweekblad.nl


De trotse toekomstige bewoners van Severinus 'zaaien' hun geluksklavertjes voor de toekomst.(Foto: Theo van Sambeek).
De trotse toekomstige bewoners van Severinus 'zaaien' hun geluksklavertjes voor de toekomst.(Foto: Theo van Sambeek).

'Oerle heeft hier met smacht op zitten wachten'

Onder grote belangstelling van onder meer Woonstichting 'thuis, gemeente Veldhoven, Archipel, de toekomstige bewoners van Severinus en hun familie, werd afgelopen donderdag het startsein gegeven voor wooninitiatief Wish. De toekomstige bewoners zaaiden als het ware hun woonwensen voor een mooie toekomst.

VELDHOVEN - Wethouder Hans van de Looij spreekt in het openingswoord: "Wat fantastisch dat het, na een voorbereidingstijd van zeker acht jaar, nu eindelijk zover is. Oerle heeft hier met smacht op zitten wachten."

Het Zorgcluster bestaat uit 29 sociale huurappartementen, 9 sociale huurwoningen, voor Severinus; Groepswoningen, logeerappartementen en een dagbestedingsruimte, voor Archipel: een groepswoning voor dementerenden en een ruimte voor wijkverpleging. Daarnaast wordt er een gezondheidscentrum gehuisvest waar huisarts Houppermans, fysiotherapie de Heikant en Zuidzorg deel van gaan uitmaken.

Geluksklavertjes

Met de geluksklavertjes in de hand, lopen de toekomstige bewoners trots en tegelijkertijd onwennig, de bouwgrond op. "Kijk, hier komen de fietsenstallingen volgens mij," roept één van de ouders. Ondertussen worden de woonwensen, geschreven op de groene geluksklavertjes, in de kistjes gestopt. Projectleider bij Severinus, Ilona Senders-Donkers wijst naar de fundering en vertelt: "Het leuke is, dat de stijl van het voormalige KI-gebouw wordt behouden in de nieuwbouw ."

Samenwerking

"Dit burgerinitiatief van de Oerlese gemeenschap is in goede samenwerking met diverse zorgpartners en gemeente Veldhoven van de grond gekomen, stelt Directeur Archipel, Lisette Burnett tevreden vast. "De kracht van deze samenwerking zit hem in het feit dat we gebruik maken van elkaars kennis, waarbij ook mantelzorgers, familie en vrijwilligers van grote waarde zijn."

Ook bestuurder van Severinus, Pieter Hermsen, geeft aan blij te zijn met de toekomstige prettige en veilige woonplek voor de bewoners. Luc Severijnen, directeur-bestuurder van 'thuis tot slot: "Alleen ga je sneller, maar samen kom je veel verder…"

Reageer als eerste
Meer berichten