Logo veldhovensweekblad.nl


'De jeugd een leuke dag bezorgen'

Stichting Vakantiewerk Veldhoven is oorspronkelijk opgericht door de parochie van de St Cecilia. "Dat was om kinderen van ouders met een smalle beurs een leuke vakantie tijd te kunnen bieden." Vaak konden deze mensen niet met vakantie en zes weken schoolvakantie werd zodoende opgevuld met vakantiewerken.

De stichting maakt gretig gebruik van jongeren die spellen mee in goede banen leiden. "Vanaf 13 jaar kun je al meehelpen en dat gaat perfect. Naast deze jonge begeleiders dient wel een volwassene te staan voor de toezicht en 'mocht er iets gebeuren'. Kinderen kunnen vallen, op hun duim slaan met timmeren, noem het allemaal maar op. Ouders vertrouwen ons hun kinderen toe om ze een leuke dag te laten beleven. Daarom voelen wij ons als stichting verplicht om die veiligheid te borgen."

Weerslag

Voor iedereen is er wel een activiteit waar men als vrijwilliger aan de bak kan. "In deze vakantieweken doen er ruim vijfhonderd kinderen mee. Als elke ouder daarvan 1 dagdeel, een ochtend of een middag zou komen helpen dan hadden we al genoeg vrijwilligers. Helaas kunnen we hier niet op rekenen, jammer, en dat heeft dus ook zijn weerslag op de te organiseren activiteiten." Wendy zegt verder dat de zes weken kei gezellig zijn om te bezoeken of om mee te helpen. "Van 18 juli tot en met 26 augustus zijn we met zijn allen in de weer om de jeugd van Veldhoven een leuke vakantie te bezorgen met sport en spel. Ze zijn actief bezig in de buitenlucht met vriendjes en vriendinnetjes. Er wordt samengewerkt, gemopperd en gehuild maar vooral veel lol gemaakt en gelachen. Het zou toch zonde zijn als we de kinderen teleur moeten stellen doordat we niet genoeg vrijwilligers hebben om de activiteit te kunnen draaien?" De stichting is er trots op dat ze heel veel spullen in eigen beheer hebben en ze met sponsoring van bedrijven de vakantiewerken kunnen organiseren. "Om aan alles mee te kunnen doen kun je een kaart kopen. Deze kost voor de hele vakantie € 35. Je kan ook een dagkaart of een activiteitenkaart kopen." Donderdag 13 juli tussen 19.00 en 20.00 uur is er een informatieavond in gemeenschapshuis D'n Bond, Rapportstraat 29 te Veldhoven. "Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we het gehele programma door kunnen laten gaan. Dus vaders, moeders, opa's, oma's, ooms en tantes, meld je aan voor een dagdeel meehelpen en bezorg de jeugd een leuke dag."

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden door te bellen met: (040) 2531637.

www.vakantiewerkveldhoven.nl

Reageer als eerste
Meer berichten