LOEK@TALENT gaat onder andere plaatjes draaien voor het goede doel. FOTO: Bert Jansen.
LOEK@TALENT gaat onder andere plaatjes draaien voor het goede doel. FOTO: Bert Jansen. Foto: Rob Weekers

Tieners draaien plaatjes in eigen glazen huis

Algemeen

De tieners van LOEK@TALENT gaan zaterdag 16 en zondag 17 december als dj aan de slag in hun eigen glazen huis. Dit doen ze voor Serious Request.

VELDHOVEN - Op zaterdag 16 december van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 17 december van 12.00 tot 17.00 uur kunnen voorbijgangers tegen betaling van een eigen bijdrage een plaatje aanvragen voor Serious Request. LOEK@TALENT is een onderdeel van stichting LOEK@YOU, die 10 jaar geleden is opgericht. De stichting helpt kinderen en jongeren van 4 tot en met 21 jaar met een gemiddeld tot hoog IQ waarvoor school geen of volledig passend aanbod kan bieden. Inmiddels is de stichting bezig met een enorme groei en worden er meerdere programma’s aangeboden. “Daaronder valt LOEK@TALENT”, zegt Mandy Mennings, een van de initiatiefnemers.

Activiteit

“Met LOEK@TALENT hebben we een activiteit opgezet die past bij onze doelgroep; kinderen met een zorgvraag. Doordat deze kinderen vaak op meerdere manieren uitvallen in het ‘gewone’ leven, ze zijn in de regel contactarmer dan hun leeftijdsgenoten, proberen we ze op hun eigen manier deel te laten nemen door zich in te zetten voor een ander. Zo zijn bijvoorbeeld dj-gastlessen gegeven.” Mennings geeft aan dat het een belangrijk onderdeel op onderwijsgebied is. “Het Rode Kruis heeft uitleg gegeven over het werk in conflictgebieden. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Met de opbrengst van Serious Request sporen Rode Kruis hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact en brengen ze hen weer thuis.”

Inschrijven

“Alle kinderen met een zorgvraag kunnen per activiteit inschrijven. Dit kan variëren van een kind wat het even moeilijk heeft door een scheiding van de ouders, gepest wordt, enzovoorts. Je kan meedoen met iets wat bij je past.” Ook aan de ouders van deze kinderen is gedacht met LOEK@US. “Een luisterend oor voor ouders van kinderen die uitvallen in het reguliere onderwijs. Ervaringen delen, een netwerk opbouwen. Waardevolle input, omdat er voor deze ouders namelijk niet echt veel geregeld is.”