Logo veldhovensweekblad.nl


“Wij zijn een voedselbank, wij zijn er voor iedereen die ons nodig heeft" (Foto: Bert Jansen)
“Wij zijn een voedselbank, wij zijn er voor iedereen die ons nodig heeft" (Foto: Bert Jansen)

'Iedereen kan bij ons aankloppen'

"Het kan echt iedereen overkomen maar niet iedereen weet de weg naar de voedselbank te vinden." Voorzitter van Voedselbank Veldhoven, Peer Willemse, hoopt dat mensen dit lezen en zich komen melden.

VELDHOVEN - Er zijn verschillende situaties denkbaar waardoor iemand tijdelijk aangewezen is op een pakket van de voedselbank. "Het kan iedereen overkomen om tijdelijk zonder inkomen te zitten of er fors op achteruit te gaan. Iedereen kent wel mensen in zijn of haar omgeving die moeite hebben het financiële hoofd boven water te houden."

"Aanmelden is eigenlijk heel simpel", vertelt Willemse. "Je kunt zelf berekenen of je in aanmerking komt voor een voedselpakket. Als je een vrij besteedbaar inkomen hebt van € 200 en je bent alleenstaand dan is dat de ondergrens. Voor elk gezinslid meer is het te besteden bedrag iets meer."

Door bijvoorbeeld het verlies van een baan kan men behoorlijk in de problemen geraken. Het besteedbare inkomen, geld voor boodschappen komt dusdanig onder druk te staan dat een gezin geen geld meer overhoudt om boodschappen te halen. In dat geval kunnen wij als Voedselbank Veldhoven een uitkomst bieden."

Actie

Penningmeester Wim Apeldoorn zegt dat iedereen aan kan kloppen voor hulp van de Veldhovense Voedselbank. Enige voorwaarde is het overleggen van de financiële situatie waarin men zich bevind. "Uit landelijke cijfers blijkt dat er meer mensen recht hebben op ondersteuning dan dat er nu bij een voedselbank bekend zijn. Om deze mensen te bereiken zijn we een actie gestart om de voedselbank onder de aandacht te brengen. Op verschillende plaatsen in Veldhoven die voor iedereen toegankelijk zijn zoals wachtkamers bij huisartsen en tandartsen komen posters te hangen."

Apeldoorn: "Wij zijn een voedselbank, wij zijn er voor iedereen die ons nodig heeft, we zijn geen club om leden te werven." Vaak rust er schaamte op om een beroep te doen op de voedselbank. "Helemaal niet nodig", vervolgt Peer Willemse. "Het doet er voor de voedselbank niet toe waardoor je in de financiële problemen bent geraakt. Je kan al eerder in aanmerking komen voor een pakket dan je zelf zou denken. We hopen ook dat Veldhovenaren mensen in hun omgeving attenderen op de voedselbank. Anderstaligen of analfabeten zouden goede voorbeelden kunnen zijn van mensen die we proberen te bereiken voor ondersteuning". Voor meer informatie, en/of aanmelden:

www.voedselbankveldhoven.nl

Reageer als eerste
Meer berichten