Logo veldhovensweekblad.nl


"De Brink op Heers is een heerlijk rustig plekje aan de rand van Veldhoven…" (Foto Theo van Sambeek).
"De Brink op Heers is een heerlijk rustig plekje aan de rand van Veldhoven…" (Foto Theo van Sambeek).

'Een heerlijk plekje met veel groen'

Naam?
"Mijn naam is Wendy Schoofs."

Geboortedatum?
"Op 28 december 1974 ben ik geboren."

Woont in Veldhoven in:
"Ja, het is een goede vraag hoe onze wijk heet. Ik woon helemaal aan de Noordrand van Veldhoven, uitbreidingsgebied De Kelen."

Wat is jouw favoriete plekje in Veldhoven?
"Dat is De Brink op Heers. Dit grasveld heet De Brink."

Waarom is dit voor jou jouw favoriete plekje?
"Omdat deze plek tijdens de zomervakantie helemaal vol staat met hutten en tenten, vanwege De Huttenweek. Met de Huttenweek doe ik alweer dertig jaar mee als begeleider bij Stichting Vakantiewerk. En wat voor mij nog specialer is, is het feit dat de intocht van de wandeldriedaagse hier ook plaatsvindt. Dat is altijd weer een bijzonder moment. De Brink is een heerlijk rustig plekje aan de rand van Veldhoven met heel veel groen. Zeker als dan de blaadjes weer aan de bomen komen, ja, dan is het hier heerlijk!"

Kom je hier vaak?
"Als kind heb ik altijd al meegedaan met de Huttenweek en de wandeldriedaagse. Ik loop nu ook alweer als leiding mee met een vaste groep. Tijdens de Huttenweek zijn mijn man en ik hier de hele week, we slapen hier ook. Met een vriendin of met mijn man doe ik regelmatig aan Geocaching en dan zijn we hier regelmatig in de omgeving. Je komt zo op plekjes, paadjes en stukjes bos waar je het bestaan niet van wist. Hier ligt zelfs ook een 'schat' op de Brink."

Neem je ook weleens iemand naar deze plek en hoe reageert die dan daarop?
"Een neefje en nichtje komen jaarlijks speciaal uit Dordrecht om aan de Huttenweek mee te kunnen doen tijdens de zomervakantie: ze vinden het geweldig."

Wil je zelf nog iets anders kwijt over jouw favoriete plekje?
"Als je vanaf ons huis hier naartoe fietst, rij je echt door zo'n 'groene tunnel' hiernaartoe: dat is écht gaaf. Veldhoven is zó groen! Zelf vind ik de Huttenweek ook de leukste activiteit van Stichting Vakantiewerk, heerlijk tussen die bomen hier…"

Reageer als eerste
Meer berichten