Marc Cootjans: 'Ik kan niet wachten om te beginnen.'
Marc Cootjans: 'Ik kan niet wachten om te beginnen.'

Cootjans begint als directievoorzitter Rabobank

Algemeen

Per 1 januari is Marc Cootjans benoemd tot directievoorzitter bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven, inclusief het Specialistenteam Oost-Brabant.

Regio - Hij is ook de beoogd directievoorzitter van de bank die tot stand komt als gevolg van de voorgenomen samenvoeging van de Rabobanken Dommelstreek, Eindhoven-Veldhoven en Het Groene Woud Zuid. Deze benoeming valt samen met een belangrijke nieuwe fase in de transformatie van de Rabobank. In heel Nederland bundelen de lokale Rabobanken hun krachten op het gebied van specifieke expertises en vormen ze op regioniveau specialistenteams. Deze specialistenteams worden ondergebracht bij één van de lokale banken in een regio en voor Oost-Brabant is dat bij Rabobank Eindhoven-Veldhoven.
Marc Cootjans: “Door in te zetten op een intensieve samenwerking tussen de lokale Rabobanken in Oost-Brabant kunnen we kennis, kapitaal en netwerken nog beter aan onze klanten ter beschikking stellen dan nu al gebeurt. Het is een geweldig gebied, waarmee ik ook persoonlijk sterk verbonden ben.” Omdat de transformatie die Rabobank op dit moment ondergaat kwetsbaarheid veroorzaakt bij de kleinere lokale Rabobanken heeft de bank de intentie tot samenvoeging met Rabobank Dommelstreek en Rabobank Eindhoven-Veldhoven uitgesproken. Over deze samenvoeging vindt nu overleg met de ledenraden plaats, die begin 2019 definitief zullen besluiten.