Mees Röttgering en Sophie Schouten. FOTO: AMJOY.
Mees Röttgering en Sophie Schouten. FOTO: AMJOY.

2 Nederlands kampioenen in Veldhoven

Algemeen

14 dagen geleden zijn tijdens de Nederlands kampioenschappen in Den Haag 2 tennissers nationaal kampioen geworden. Beide spelers trainen in Veldhoven bij AMJOY Tennis gevestigd in David Lloyd. De privétrainer van beide spelers is Jochem Mol, tevens ook hoofdcoach bij AMJOY.

VELDHOVEN - Mees Röttgering werd afgelopen zomer ook al outdoor Nederlands kampioen t/m 12 jaar en won hij het grote internationale jeugdtoernooi de AMJOY Cup. Afgelopen week prolongeerde hij zijn titel t/m 12 jaar, maar nu indoor.
Röttgering traint alle dagen in Veldhoven en overnacht daar ook om zo de trainingen te kunnen combineren met zijn laatste jaar van de basisschool in zijn woonplaats Wanssum in Limburg. Sophie Schouten combineert topsport met de Havo op het Sint Joriscollege in Eindhoven. Ze traint 20 uur per week op de tennisschool AMJOY in Veldhoven. Schouten is pas 15 jaar maar nu al de beste van Nederland t/m 18 jaar. Een bijzondere prestatie.

Beide spelers hebben de ambitie professioneel te gaan tennissen en spelen daarom nu al geregeld toernooien in het buitenland om zich te meten met de beste junioren van de wereld. Ze zijn daarom ook onderdeel van het traveling team AMJOY International.