Opvangen, verzorgen, begeleiden en plaatsen van de honden, kost veel geld.  FOTO: Animal in Need.
Opvangen, verzorgen, begeleiden en plaatsen van de honden, kost veel geld. FOTO: Animal in Need.

Oliebollen bakken voor Scuby

Algemeen

Hannie Bettgens

10 stuks voor 8,50 euro

Evenals vorig jaar gaat het gezin van Monique Zwijgers oliebollen bakken voor het goede doel: Animal in Need. De oliebollen worden per 10 stuks verkocht en kosten 8,50 euro.

VELDHOVEN - De familie Zwijgers is opvanggezin voor Animal in Need. Het gezin zet zich in als vrijwilliger voor Animal in Need en dus ook als opvanggezin. “Alle honden komen uit Spanje, van puppy tot volwassen honden. De honden zijn achtergelaten, gedumpt of gevonden. Door deze honden naar Nederland te halen geven we ze een toekomst, een gouden mandje.”

275,00 euro

Alle honden komen gezond naar Nederland. “Er wordt ons wel eens gevraagd of het niet zielig is om honden uit het buitenland te halen, terwijl de asielen hier ook vol zitten. Dat valt niet te ontkennen, maar de meeste honden die hier in Nederland in een asiel verblijven hebben gedragsproblemen! Ook door een Nederlandse puppy te kopen heb je geen garantie op een goed hondje doordat heel veel honden uit de broodfok komen. Onze opvanghonden hebben allemaal een paspoort, zijn gezond en ingeënt, gechipt en als ze ouder zijn dan 7 maanden ook gesteriliseerd of gecastreerd. Een hondje uit de opvang kost 275,00 euro waarbij je ook een anti ontsnappingstuigje
krijgt.”

Scuby

Elke maand komen er nieuwe honden naar de verschillende opvanggezinnen in Nederland. Zwijgers: “Deze maand vragen we speciale aandacht voor Scuby. Hij is een mix en geboren rond maart 2014. Scuby is ongeveer 65 cm hoog.”
Hij heeft pech gehad vanaf zijn verhuizing van Spanje naar Nederland. Daarover kan de adoptieverantwoordelijke meer vertellen. “Scuby is op zoek naar iemand die zijn mix snapt, hem goed wil begeleiden en een stabiele persoonlijkheid bezit. Die zich realiseert dat Scuby geen eendagsvlieg is maar een ‘dog to stay’! Scuby is speels, en krachtig. Het is een sterke hond maar tegelijkertijd een sociale lobbes die ook onbesuisd kan zijn. Om die reden wordt hij niet bij kleine kinderen en andere (kleine )honden geplaatst.”
Katten zijn eveneens geen goede combi. Even alleen zijn lijkt voor Scuby geen probleem. Hij lis goed trainbaar en heeft een ‘will to please’ maar het komt niet vanzelf. “Scuby verdient absoluut een gouden mandje.”

Elke euro

Opvangen, verzorgen, begeleiden en plaatsen van de honden, kost veel geld. “Omdat iedereen als vrijwilliger werkt, komt elke euro ten goede aan de stichting. Met donateurs alleen redden we het niet. Daarom zetten we verschillende acties op. Van het geld dat we daardoor bij elkaar brengen kunnen medicijnen worden gekocht en operaties betaald. Maar ook de kosten van het transport naar Nederland. Elke euro hebben we daarvoor keihard nodig.”

Oliebollen bestellen kan tot en met 29 december via animalinneed@outlook.com.
Of telefonisch (06) 37.179.669.