Een bracelet ten goede van War Child. Joost Verberne, eigenaar van Goudsmederij Bommel hoeft hier niet lang over na te denken. FOTO: Bert Jansen.
Een bracelet ten goede van War Child. Joost Verberne, eigenaar van Goudsmederij Bommel hoeft hier niet lang over na te denken. FOTO: Bert Jansen. Foto: Bert Jansen

Armband met bedels voor War Child

Algemeen

Het worden bijzondere feestdagen dit jaar. Corona overheerst en gooit veel fijne plannen in duigen. Vergeten wordt, dat er nog veel dingen wel gedaan kunnen worden. Hoe anders is het bij kinderen die in oorlogsgebieden wonen en alleen maar angst kennen, De kinderen van War Child. De Veldhovense Goudsmederij Bommel, in samenwerking met designer Bas Verdonk en War Child komen met een briljant plan: een armband met bedels waarvan de opbrengst voor 100% ten goede komt aan War Child. Kan het mooier!

VELDHOVEN - Bas Verdonk, vaste designer van Goudsmederij Bommel, stapt naar binnen en ontvouwt zijn plan voor een bracelet ten goede van War Child. Joost Verberne, eigenaar van Goudsmederij Bommel hoeft hier niet lang over na te denken en Team Bommel is een feit.

Machinegeweer

Even terug in de tijd met Bas Verdonk: “Ik werk als goudsmid voor onder meer The Voice. Een van de tradities die ik heb is dat ik al 5 jaar lang het coachcadeau maak voor team Borsato van The Voice Kids. Ik liep met het plan rond iets anders te gaan maken. Ik sprak met Borsato en toen ontstond het idee samen iets voor War Child te gaan maken, met Borsato als ambassadeur. In 10 minuten tijds was het verhaal rond. Borsato kwam met twee bizarre ideeën, waarvan ik in eerste instantie dacht: dit is totaal onmogelijk. Ten eerste mocht niemand er een cent aan verdienen. Dit is gelukt bij de juwelierszaken! Het tweede idee was dat Borsato schakels wilde van een machinegeweer, maar dan wel echt een geweer dat uit Afrika komt, uit een conflictgebied. Het heeft ons 6 maanden gekost om dit voor elkaar te krijgen. Een aantal mariniers konden dit naar Nederland halen. 20 juweliers verkopen nu de armband, waaronder de Veldhovense Bommel. De armband is van Sterling zilver en er zitten 3 schakels aan gemaakt van een AK47 machinegeweer.”

5 jaar

De armband blijft tenminste 5 jaar in de collectie van Goudsmederij Bommel. Elk jaar komen er 2 bedels aan ontworpen door ‘de groten’ van Nederland. Verdonk: “Elke bedelontwerper vertelt zijn verhaal door middel van de bedel, hoe hij kijkt naar het principe van War Child, namelijk hoe kunnen wij kinderen in conflictgebieden écht helpen en niet een pleister op de wond zijn, maar proberen om een kind weer te laten lachen en emotie te tonen. Dit jaar is er een bedel van de Haarlemse band Chef’Special. Ik heb verkooppunten gezocht die het voor lief nemen dat elke cent naar War Child gaat en ik wil graag dat ze commitment uitspreken voor een langere termijn. Ook Bommel heeft gezegd: ‘Wij gaan voor 5 jaar mee om te helpen aan War Child.’ Voor elke verkochte bedel kan één kind in een conflictgebied een jaar lang begeleid worden. Ik ben er trots op dat het een volledig Brabants initiatief geworden is.”
De band Chef’Special is kortgeleden uitgeroepen tot nieuwe ambassadeur van War Child. Hun eerste wapenfeit is de bedel en ze gaan bovendien ook een nummer maken voor War Child. De bedel past bij de armband, is een beetje rauw en heeft het logo van Chef’Special in combinatie met War Child. “Het is een project wat écht voor War Child is en niet ter meerdere glorie van de zakken van iemand anders”, besluit Verdonk.

‘Het is een project wat écht voor War Child is en niet ter meerdere glorie van de zakken van iemand anders’

Tonnie Wesseling.

Interesse?


Interesse in de armband. Loop eens binnen bij Goudsmederij Bommel in het City Centrum, Pleintjes 44A.

‘Wij gaan
voor 5 jaar mee
om te helpen
aan War Child’