Logo veldhovensweekblad.nl


Foto: Persgroep

St. Ambrosius start Bij-een in het groen

Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius presenteert, samen met SWOVE, een unieke samenwerking. Iedere woensdag- en zaterdagochtend, tussen 10.00 uur en 12.00 uur, bieden de vrijwilligers van St. Ambrosius namelijk de mogelijkheid licht dementerenden of eenzame ouderen samen te laten genieten van het buiten zijn. Dit vindt plaats op de Bijenberkt aan de Berkt 37 te Veldhoven.

VELDHOVEN - De bij- en insectenvriendelijke tuin op de Bijenberkt wordt onderhouden door Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius. De 55 leden van deze vereniging houden als imker zelf bijen en ieder heeft daarnaast zijn of haar eigen taak. Dit jaar bestaat St. Ambrosius 90 jaar. De viering hiervan start zondag 11 juni en om 13.00 uur verricht wethouder Mariënne van Dongen de officiële opening van de Bijenberkt. Vanaf die dag is de tuin vrij toegankelijk voor het publiek tussen zonsopgang en zonsondergang.

Laagdrempelig

Het unieke project-'Bij-een in het groen' echter - tot stand gekomen dankzij SWOVE met 10.000,00 euro van de gemeente - kan al van start. De Bijenberkt gonst namelijk altijd van de activiteit en de leden willen ouderen die graag buiten zijn, de kans bieden alles te beleven waar behoefte aan is. Er is een clubhuis en ontmoetingsruimte, toepasselijk 'Het Raethuis' genaamd. Er kan een kijkje worden genomen bij de bijenkasten of gewoon gewandeld in de tuin om te zien wat er groeit en bloeit. Niets moet en veel mag. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar de betrokkene dient zelf wel voor vervoer te zorgen.

Buitenlucht

Mado Dalsem, bestuurslid St. Ambrosius, legt uit: "We hebben verschillende ploegen hier binnen de vereniging. Kijk, daar komt Kees van Herk al binnen. Hij is een van de mannen van de klusploeg. Samen met Henk Kemps heeft hij heel wat te maken of repareren. Maar de mensen die zich voor de dagbesteding gaan aanmelden, hóeven helemaal niets hoor. Dit project is zo mooi om iedereen te laten genieten van de bijen, de buitenlucht en alles wat nu in bloei staat of nog gaat bloeien. Daarvoor zijn er bijvoorbeeld ook de mooie nieuwe bankjes geplaatst."

reageer als eerste
Meer berichten