Logo veldhovensweekblad.nl


21 brievenbussen blijven, 19 verdwijnen er en er komen er 2 nieuwe bij in Veldhoven.
21 brievenbussen blijven, 19 verdwijnen er en er komen er 2 nieuwe bij in Veldhoven. (Foto: PostNL)

Minder brievenbussen in Veldhoven

PostNL past de komende tijd in gemeente Veldhoven het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen.

VELDHOVEN - Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden weggehaald of verplaatst naar plaatsen waar veel mensen komen zoals winkelcentra of locaties aan het begin van een woonwijk.
PostNL heeft de locaties van de brievenbussen met de gemeente en lokale belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK vastgesteld. Samen is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.
In Veldhoven blijven 21 brievenbussen, verdwijnen 19 brievenbussen en komen er 2 brievenbussen nieuw bij. Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal 3 weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Op welke locaties brievenbussen blijven, is te zien op onderstaande website. De aanpassingen moeten per vrijdag 23 juni gerealiseerd zijn.

www.postnl.nl/locatiewijzer

2 reacties
Meer berichten