Vanaf 1 januari 2021 geldt dat er alleen belastingvrij wordt vergoed als er aantoonbaar gereisd is. FOTO: PixaBay.
Vanaf 1 januari 2021 geldt dat er alleen belastingvrij wordt vergoed als er aantoonbaar gereisd is. FOTO: PixaBay.

‘Helpdesk reiskosten’ is al geopend

Algemeen

Per vrijdag 1 januari 2021 mogen werknemers niet meer onbelast een reiskostenvergoeding ontvangen voor thuiswerkdagen. Vanaf dan geldt de regel dat er alleen belastingvrij wordt vergoed als er aantoonbaar gereisd is. Speciaal voor Brabantse ondernemers is de gratis ‘Helpdesk Reiskosten’ geopend, voor hulp bij de voorbereiding op deze nieuwe situatie.

VELDHOVEN - 2020 was een uitzonderlijk jaar, dat erkent ook de Belastingdienst. Staatssecretaris Vijlbrief heeft dit jaar in mei bepaald dat werkgevers dit jaar uit mogen blijven gaan van de geldende afspraken. En dus mochten de afgesproken reiskostenvergoedingen worden uitbetaald, ook al werken collega’s massaal thuis. Voorwaarde is wel dat de regeling al voor 13 maart 2020 is vastgesteld.

Nieuwe spelregels

Maar per vrijdag 1 januari 2021 gaat dat veranderen! Reiskosten mogen nog steeds belastingvrij worden vergoed voor het tarief van maximaal 19 eurocent per kilometer, maar thuiswerkdagen tellen dan niet meer mee.
Wie de vaste reiskostenvergoeding toch wil handhaven, moet kunnen aantonen dat de betreffende werknemers 36 weken of 128 dagen per jaar naar hun vaste werkplek reizen. Zo niet, dan kan er gedeclareerd worden op basis van nacalculatie. Te veel uitgekeerde vergoedingen zijn belastbaar.

Helpsdesk

Daarom is de ‘Helpdesk Reiskosten’ geopend, speciaal voor Brabantse ondernemers. Natasja Hermans van Mobility Mixx legt uit waarom: “Wij zijn als Mobility Mixx veel actief in Brabant en merken dat lang niet alle werkgevers een ‘fiscus proof’-reiskostenregeling klaar hebben. Daarom bieden we gratis hulp bij de voorbereiding op deze nieuwe situatie. Om te beginnen hebben we op onze site een checklist voor werkgevers geplaatst, met praktische tips voor de invoering. Wie aanvullende vragen heeft, kan kosteloos contact opnemen voor een adviesgesprek.”

Helpdesk (088) 527.28.50.
www.mobilitymixx.nl/reiskosten

Mobility Mixx is sinds 2002 actief op de markt van zakelijke mobiliteit. In Brabant is het bedrijf actief voor SmartwayZ.NL, waarbij reizigers alternatieven geboden worden rond de werkzaamheden van project N279.

Mobility Mixx

Per 1 januari 2021
geldt er
een
nieuwe regeling