Afbeelding
aangeboden door kunstgrasnet.nl

Steeds vaker kiezen we voor kunstgras, maar waarom?

Algemeen

De verkoop van kunstgras is in de afgelopen jaren flink toegenomen, meldt ook Kunstgrasnet op basis van de behaalde verkopen dit jaar. “We merken al enige tijd dat de vraag naar kunstgras toeneemt, maar dit jaar is de vraag met bijna de helft toegenomen”. Op de vraag waarom we vaker kiezen voor kunstgras komt Kunstgrasnet tot grofweg drie redenen: kunstgras brengt het hele jaar door kleur in onze tuinen, het is in vogelvlucht ontwikkeld en je kunt het voor van alles gebruiken. 

Kunstgras brengt kleur in onze tuinen

Nederlanders leven in tweestrijd als het gaat om hun tuinen. Aan de ene kant willen we graag genieten van een heerlijke groene tuin, aan de andere kant willen we niet te veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden ervan. Een tuin dat niet onderhouden hoeft te worden is al snel kleurloos, doordat er amper of zelfs helemaal geen planten in staan. Het gebruik van kunstgrassen in de tuin lost dit probleem voor veel mensen op en daarom kiezen we hier steeds vaker voor. Kunstgrasnet ziet deze ontwikkeling ook terug in hun verkoopcijfers: “Dit jaar hebben we veertig procent meer kunstgras verkocht dan vorig jaar”. De groeiende populariteit heeft ermee te maken dat het een eenvoudige manier is om kleur in de tuin aan te brengen en het verder geen onderhoud nodig heeft.  

Ontwikkeling van kunstgras is doorslaggevend

Voor veel mensen die een tuin hebben is het gebruik van kunstgras geen optie, omdat het er te nep uit ziet. Toch stijgt het gebruik van kunstgras in tuinen de laatste jaren flink. Een doorslaggevende reden voor deze groeiende populariteit heeft te maken met de ontwikkelingen die kunstgras doormaakt. Kunstgrassen kunnen tegenwoordig zo worden geproduceerd, dat het verschil met echt gras nauwelijks nog waar te nemen is. Kunstgrasnet ziet dit ook terug in de kunstgrassen die ze aanbieden: “Tussen ons huidige kunstgras aanbod en het aanbod van een aantal jaren geleden zit echt een wereld van verschil. Ons goedkoopste kunstgras van nu ziet er zeer realistisch uit, realistischer dan het duurste kunstgras soort enkele jaren geleden”. Kunstgrasnet ziet deze ontwikkeling dan ook als een van de belangrijkste redenen voor de toenemende vraag naar kunstgras. 

Kunstgras voor diverse projecten

Kunstgras wordt allang niet meer alleen in tuinen gelegd om natuurlijk gras te vervangen. Steeds vaker gebruiken mensen kunstgras voor diverse projecten. Voorbeelden hiervan zijn het gebruik van kunstgras als decoratieve ondergrond, als muurdecoratie of behang en als tijdelijke oprolbare ondergrond op evenementen. In flats en portiekwoningen gebruiken mensen kunstgras voor het balkon als een aangename vloerbedekking. Ook deze grote diverse inzetbaarheid van kunstgras voor uiteenlopende projecten maakt dat we steeds vaker kiezen voor kunstgras.