De Veldhovense bibliotheek ontvangt Maarten van Rossem voor het interviewprogramma Rondje Brabant Presenteert! FOTO: Merlijn Doomernik.
De Veldhovense bibliotheek ontvangt Maarten van Rossem voor het interviewprogramma Rondje Brabant Presenteert! FOTO: Merlijn Doomernik. Foto: Merlijn Doomernik

Bibliotheken starten reeks talkhows

Algemeen

Rondje Brabant Presenteert is een samenwerking van 9 Brabantse bibliotheken, waaronder de bibliotheek Veldhoven. Elke 3e woensdag van de maand nodigt één van de bibliotheken een interessante spreker uit. De interviews zijn zowel online via een livestream als ‘live’ op locatie te volgen, afhankelijk van de op dat moment geldende Corona-maatregelen.

VELDHOVEN - Op het programma staan Teun van de Keuken, Antoine Bodar, Maarten van Rossem, Eva Rovers en Bart Verheggen. Alle gasten worden geïnterviewd door Theo Verbruggen, bekend als presentator en verslaggever voor onder meer Omroep Brabant, VARA en NOS. Hij daagt elke spreker uit de diepte in te gaan en na te denken over de duurzame ontwikkelingsdoelen. Ook het publiek kan via livestream of vanuit de zaal vragen stellen

Gasten

Al jaren is Teun van de Keuken één van de gezichten van het tv-programma ‘Keuringsdienst van Waarde’ dat inzicht probeert te geven in de wondere wereld achter ons voedsel. Daarnaast is hij initiatiefnemer van de slaafvrije chocolade Tony’s Chocolonely. Woensdag 16 december was hij te gast in de bibliotheek Eindhoven om te vertellen over de (on)eerlijke productieprocessen van ons voedsel.
Antoine Bodar is Nederlands bekendste priester. Op woensdag 20 januari is Antoine te gast in Huis73 Den Bosch voor een gesprek over levensstijl en de drang naar economische groei.

Veldhovense gast

Als bekendste historicus van Nederland is Maarten van Rossem op vele terreinen een allesweter. Hoewel allesweter… Zelf zegt hij: “In het algemeen is het zo dat vrijwel iedereen vrijwel altijd ongelijk heeft.” Op woensdag 17 februari is hij namens de bibliotheek Veldhoven te gast in het gastvrije Theater de Schalm.
Verder zijn op woensdag 17 maart schrijfster Eva Rovers in bibliotheek Helmond-Peel en op woensdag 21 april klimaatwetenschapper Bart Verheggen in bibliotheek Dommeldal te gast bij Rondje Brabant Presenteert.

Een plekje in de zaal kost 12,50 euro, een kaartje voor de livestream kost 7,50 euro per activiteit. Alle activiteiten starten om 20.00 uur en duren tot ca. 21.30 uur. Meer informatie en kaartverkoop:

www.bibliotheekveldhoven.nl/rbp

Praktische informatie

Allesweter Maarten van Rossem te gast in Veldhoven

Alinda van Neerven.