Logo veldhovensweekblad.nl


Ruud Verbeek is verntwoordelijk voor de invulling van de benefietavond voor Team KING.
Ruud Verbeek is verntwoordelijk voor de invulling van de benefietavond voor Team KING. (Foto: Bert Jansen.)

U komt toch ook naar het benefietfeest voor Team KING?

Zaterdag 13 mei is het weer zover... Dan vindt in de Kers het grote benefietfeest plaats ten gunste van Stichting Team Kanker IN Gezinnen (KING).

VELDHOVEN - Dit jaar wordt de benefietavond georganiseerd door een groep studenten uit Breda. Een van hen is de Veldhovense Ruud Verbeek. Hij traint een voetbalelftal en komt daardoor in gesprek met Pascal Matheeuwsen. "Zijn zoon voetbalt in het team dat ik train. Hij vertelde dat hijzelf kanker heeft gehad en deze heeft overwonnen. Dat heeft er mede toe geleid dat stichting Team KING is opgericht."

Gezellig

Stichting Team KING zet zich sinds 2009 in om van kanker een ziekte te maken waarvan genezen mogelijk is. Samen met een groepje medestudenten geeft Verbeek de benefietavond invulling. "Het wordt een gezellige feestavond met verschillende optredens. Zaterdag 13 mei gaan om 20.00 uur de deuren open. Tussen 20.30 en 22.00 uur staat de Veldhovense band Mr. Moto op de planken. Magic Mike loopt van 20.00 uur tot 23.30 uur door de zaal. De pauzes worden opgevuld door DJ Braille. Het feest sluit af met een optreden van de feestband MarKant. Deze maakt er een geweldig feest van waarbij het dak eraf gaat."

Grootste gedeelte

Tijdens de avond worden lootjes verkocht. "De prijzen die ermee te winnen zijn, zijn geschonken door Veldhovense ondernemers. 1 lot kost 1,00 euro, wat rechtstreeks in de kas van Team KING terecht komt. Op Facebook is een veiling gestart. Zo kan geboden worden op een ritje in een Ferrari. Ook dat moet een mooi bedrag opleveren."
Het geld dat Team KING inzamelt wordt op diverse manieren ingezet. De motor van de stichting, Jan Matheeuwsen, vertelt: "Het grootste deel gaat naar het MMC voor onderzoek en betere behandelingen. Daar werken 3 'research nurses', die grotendeels door Team KING worden betaald. Een ander groot deel van onze activiteiten is voorlichting. Op scholen geven we voorlichting. Het lesprogramma is aangepast op de leeftijden van de kinderen. Dit is nodig om kanker te kunnen bespreken. Wat betekent het? Wat doet het met je leven? Wat als papa of mama kanker heeft?

reageer als eerste
Meer berichten