Logo veldhovensweekblad.nl


Lentemarkt Groenrijk Veldhoven, genieten van vele mooie zaken.
Lentemarkt Groenrijk Veldhoven, genieten van vele mooie zaken.

Veldhoven krijgt zaterdag toch nog Lentemarkt

GROENRIJK, VELDHOVEN - Reeds in januari was de Lentemarkt door de organisatie vastgelegd voor afgelopen paaszaterdag 15 april in het CityCentrum met het bedrijf dat in opdracht van hen de evenementen en activiteiten organiseert, uitvoert en coördineert.

Gestrand

Organisator Events Factory ving helaas bot en het werd afgeblazen omdat de beide partijen niet met elkaar op een lijn zaten, waardoor het er even op leek dat Veldhoven dit jaar geen Lentemarkt zou krijgen, in ieder geval niet op de oorspronkelijk geplande Paaszaterdag in het Citycentrum.

Alternatief

Een alternatief was om zelf rechtstreeks een vergunning aan te vragen om op eigen kracht - zoals zij dit in zo vele ander gemeentes doet - de Lentemarkt te mogen organiseren. Dit bleek in Veldhoven helaas geen optie of draagkracht te hebben. De organisatie van dit soort markten is namelijk - zo is van gemeentewege bepaald - ‘vanwege de gewenste uitstraling’ uitsluitend voorbehouden aan het Citycentrum dan wel aan het Centrum Management en/of een winkeliers(vereniging) als ‘organisator’ en ‘initiatiefnemer’.

Veldhoven Dorp

Uiteindelijk is geprobeerd om de Lentemarkt georganiseerd te krijgen in Veldhoven Dorp en werd de organisatie door de gemeente doorverwezen naar het Centrum Management daar, aangezien alleen zij een vergunning voor een markt zoals deze aan mogen vragen. Helaas werd ook daar door het bestuur afwijzend gereageerd en was er geen interesse en stond zij dus weer met lege handen.

City Centrum

Er werd een hernieuwde poging ondernomen om met het bestuur van het Citycentrum te onderhandelen echter het was te kort dag en niet meer haalbaar om het allemaal nog voor de Paaszaterdag gerealiseerd en op de rit te krijgen. Uiteindelijk werd de datum van 22 april als alternatief aangedragen, echter wederom werd besloten door het Citycentrum om geen medewerking te verlenen aan de organisatie van de Lentemarkt, waarmee Veldhoven definitief dreigde om deze mis te lopen.

Reddende engel : Groen Rijk

De organisatie werkt elders in het land overal heel nauw samen met tuincentra en heeft goede contacten met de Groen Rijk franchize organisatie. Zij heeft als ultieme redmiddel aanstaande zaterdag 22 april de Lentemarkt in Veldhoven - met dank aan de directie van Groen Rijk - mogen toevoegen aan haar Voorjaarstour. Men kan de klanten dan ook iets extra’s bieden in deze drukke periode, waarin iedereen de lentekriebels krijgt en de tuin weer in gereedheid gaat brengen voor het seizoen. En er is toch nog een Lentemarkt in Veldhoven, die ook nog aan de rand van het centrum plaatsvindt.

Diversiteit

Op de grasweide voor de deur van Groenrijk zal er a.s. zaterdag 22 april een hele grote diversiteit aan waren aangeboden worden in de kraampjes en stalletjes. Er zijn in ieder geval volop voorjaarstrends aanwezig en ook de eerste zomerartikelen worden alweer aan de man gebracht. Zo zijn er onder andere dameskleding, lederwaren, cosmetica, woondecoratie, tassen, haarmode, kinderkleding, petjes, sieraden, zonnebrillen en overige modeaccessoires vinden.

Lekkernijen

Ook zijn de allereerste verse aardbeien en asperges alweer te vinden en zijn er diverse lekkernijen en hapjes verkrijgbaar zoals onder andere oliebollen, spekkoek, vers gerookte paling, loempia’s, suikerspin, popcorn, diverse vers belegde broodjes en churro’s.

Live entertainment

Ook aan gezelligheid zal het niet ontbreken en is gedacht. Zo zal er gedurende de hele dag live muziek aanwezig zijn tijdens deze Lentemarkt want zanger/entertainer/artiest Humphrey Gray zal de gehele dag voor het publiek optreden.

Deelnemers

Er zijn momenteel nog wat marktramen beschikbaar voor deelnemers. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de organisatie via het telefoonnummer 06-31551818 of per e-mail via het mailadres rl.cbr.plr@gmail.com.

Openingstijden

De Lentemarkt is gratis toegankelijk. De openingstijden zijn 10.00 tot 17.00 uur. Kortom, een leuke tip voor iedereen die wat leuk vertier zoekt voor komend weekend!

Reageer als eerste
Meer berichten