Alle betrokken partijen van het stickerboek historisch Veldhoven
Alle betrokken partijen van het stickerboek historisch Veldhoven Foto: Jos Kastelijns

Uitreiking 1e exemplaar stickeralbum 100 jaar Veldhoven

Algemeen

Op maandagochtend 6 september is in een select gezelschap het eerste stickeralbum uitgereikt aan Burgemeester Marcel Delhez en wethouder Hans van der Looij in het Citycentrum. 

Sparen voor historisch Veldhoven 

In het kader van 100 jaar Veldhoven kunnen inwoners van Veldhoven een album krijgen waarin ze stickers kunnen sparen over 15 historische thema’s. Van woensdag 8 september tot en met dinsdag 16 november worden de plaatjes verstrekt bij aankopen vanaf 10 euro bij deelnemende winkeliers in het Citycentrum of een van de Veldhovense Jumbovestigingen. 

Albums 

De verspreiding van het boek en de plaatjes is eerder uitgesteld tot na de zomer vanwege de lockdown. Deelnemende winkeliers zijn te herkennen aan een poster op het raam en te vinden op www.citycentrum.nl. 

Thema’s 

De thema’s in het boek zijn veranderend dorpsbeeld, overheid en zorg, middenstand en cafés, religie, sport en beweging, veranderend landschap, industrialisatie, archeologie en historie, kunst op straat, volksvermaak, cultuur, onderwijs, monumenten, oorlog en dingen van vroeger. De actie is een samenwerking tussen Brede School Veldhoven, Erfgoedhuis Veldhoven, Museum ’t Oude Slot, Jumbo Veldhoven en Vereniging Ondernemers Citycentrum Veldhoven.