Kempenkoor start in november met een reeks workshops ‘Zing de Matthäus Passion’.
Kempenkoor start in november met een reeks workshops ‘Zing de Matthäus Passion’. Foto: Kempenkoor.

Workshopreeks Matthäus bij het Kempenkoor

do 23 sep 2021, 13:00 Algemeen

Kempenkoor start in november met een reeks workshops ‘Zing de Matthäus Passion’. Dit biedt geïnteresseerde zangers de kans om dit magistrale werk van J.S. Bach in te studeren, samen met de koorleden van Kempenkoor. Wie wil kan zich daarna aanmelden als projectzanger voor de integrale uitvoering van de Matthäus Passion op woensdag 13 april 2022 in de Sint-Petrusbasiliek in Oirschot.

VELDHOVEN - Corona onderbrak de afgelopen 2 jaar de meer dan 15-jarige Matthäus-traditie van Kempenkoor, maar nu gaat het koor met veel energie weer aan de slag voor de uitvoering van volgend jaar. Net als een aantal jaren geleden wordt opnieuw aan niet-leden de mogelijkheid geboden om dit  werk onder de knie te krijgen. Het is wel aan te bevelen om eerst zelfstandig de koorwerken in te studeren, zodat tijdens de repetities alle aandacht besteed kan worden aan afwerking en interpretatie. Oefenbestanden hiervoor zijn beschikbaar op internet. Ter ondersteuning zijn koorleden van Kempenkoor bij de workshops aanwezig.

Twee reeksen

De Matthäus Passion is een dubbelkorig werk. Daarom is gekozen voor 2 reeksen workshops: één voor koor 1 en één voor koor 2. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welk koor ze willen meedoen. Voor koor 1 zijn de repetities op de zaterdagen 6 en 27 november en vrijdag 3 december 2021 in Veldhoven, voor koor 2 op de zaterdagen 8 en 23 januari en vrijdag 11 februari 2022 in Oirschot. Op zaterdag wordt gerepeteerd van 10.00 tot 13.30 uur en op vrijdagavond van 19.00 tot 21.30 uur.

Verder meedoen

Wie na de workshops als projectzanger mee wil doen aan de uitvoering van de Matthäus op 13 april in Oirschot, kan na afloop van de derde workshop auditie doen bij dirigent Cees Wouters.
Deze zangers verplichten zich dan om vanaf medio februari op de maandagavonden deel te nemen aan de reguliere repetities van Kempenkoor.

Meer informatie

Voor alle informatie, zie de onderstaande website.  Daar staat alle informatie over inschrijven, repetities, data en kosten voor deelname. Naast aanmelden, kan er ook een folder aangevraagd worden via het projectsecretariaat. Zie de contactgegevens hieronder. 

workshopMP@kempenkoor.nl
(040) 253.79.94. / (06) 10.478.735.
www.kempenkoor.nl