<p>Maak de tuin &lsquo;regenproof&rsquo; door te kiezen voor kunstgras!&nbsp;</p>

Maak de tuin ‘regenproof’ door te kiezen voor kunstgras! 

(Foto: Garden Sense.)

Kunstgras echt voordeliger dan bestrating, hoezo?

Bijna de helft van de Nederlandse tuinen ligt vol met bestrating. Maar liefst 44% van de tuinen bestaat voor minstens de helft uit tegels of bijvoorbeeld klinkers. Dat zorgt voor grote problemen met wateroverlast, zeker nu er meer regen valt door klimaatverandering.

VELDHOVEN - Veel gemeenten zullen daarom regels opstellen voor de inrichting van de tuin. Niet alleen borders met planten en bloemen en een natuurgazon zijn hiervoor goede oplossingen... Wat dacht u van kunstgras?

Afwateringsgaatjes

Maak de tuin ‘regenproof’ door te kiezen voor kunstgras! Kunstgras laat zeer goed water door. In de backing, of te wel de rug van de kunstgrasmat, zitten afwateringsgaatjes. Regenwater of bijvoorbeeld water uit een zwembad of jacuzzi zal door het kunstgras lopen zodat er geen plassen ontstaan. Hierdoor zorgt het voor een optimale afwatering in de tuin. Het water kan gewoon de grond in, zodat het niet in het riool hoeft te komen. Nog een reden om voor kunstgras te gaan: de kosten voor het leggen van kunstgras of het leggen van tegels zijn vaak gelijk, de kosten voor bestrating zijn vaak duurder dan dat van kunstgras! Daarnaast is het onderhoud van kunstgras hetzelfde als dat van de bestrating. Vegen met de harde bezem!

Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat het niet lang nat is. Sterker nog, het droogt supersnel! Fijn voor spelende kinderen, maar ook fijn als je met blote voeten of sokken op het gazon loopt. Geen natte, maar ook geen vieze sokken dus!

Waarop letten? 

De meest waarschijnlijke gedacht over kunstgras is dat het gewoon kunstgras is. Maar dit is zeker niet zo! Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten bij de aankoop:

• Let op de backing van het kunstgras. Dit is de onderkant van het kunstgras. Deze backing kan enkelvoudig zijn of dubbel. Kunstgras met een enkele backing is doorgaans goedkoper. Er is een hogere kans dat deze gaat werken door het weer, met krimpen of uitzetten. Een dubbele backing is steviger, omdat het meer steun heeft.

• Let op de garantievoorwaarden en dan met name op de uv-garantie. Al het kunstgras heeft een mooie, groene kleur... Alsof het nieuw is! Kunstgras van mindere kwaliteit kan snel verkleuren en doffer worden zodra het wordt blootgesteld aan de zon.

• Let op de samenstelling van het kunstgras. Vrij van zware metalen, milieuvriendelijk en recyclebaar! Dus kind- en diervriendelijk en zeer duurzaam!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden