<p>Jordy Graat, presentator/dj, podcaster producer &eacute;n columnist van het Veldhovens Weekblad, heeft sinds begin juli een eigen radioprogramma bij Omroep Brabant.</p>

Jordy Graat, presentator/dj, podcaster producer én columnist van het Veldhovens Weekblad, heeft sinds begin juli een eigen radioprogramma bij Omroep Brabant.

(Foto: Bert Jansen)

‘Ik heb de adrenaline nodig om nieuwe dingen te doen’

Duizendpoot Jordy Graat, presentator/dj, podcaster producer én columnist van het Veldhovens Weekblad, heeft sinds begin juli er een nieuwe uitdaging bij: een eigen programma bij Omroep Brabant, elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur. ‘Jordy draait door’ is de naam van het programma.

VELDHOVEN – “Ik ben heel erg van de afwisseling. Ik vind het leuk om iedere dag van de week iets anders te doen. Dat houd je scherp, je krijgt daardoor de beste ideetjes die je overal kunt toepassen. Ik heb de adrenaline nodig om nieuwe dingen te doen, af en toe in het diepe springen. Ik kan het ene moment op een school een radioworkshop geven en vier uur later in het Philipsstadion de opstelling presenteren. Dat vind ik leuk”, vertelt de sympathieke Graat.

Mooie verhalen

Bij Omroep Brabant is Graat geen onbekende. “Ik heb er op zaterdagmiddag met Christel de Laat al een programma ‘Graat & De Laat’. Daar is nu de zondag bij gekomen. Dat is wel heel erg leuk”, aldus de radiopresentator. 
Hij heeft al veel positieve reacties op zijn nieuwe radioprogramma ontvangen. “Het is een programma wat voor een deel ingevuld wordt door de luisteraar. Tussen 16.00 en 17.00 uur krijg ik als het ware een lege lijst, daar zijn geen plaatjes ingepland. Er is iedere week een thema waarvoor mensen leuke liedjes kunnen opsturen, waarvan ik er zoveel mogelijk ga draaien. De meesten bel ik ook op om te vragen waarom ze een bepaalde plaat willen horen en voor wie. Daar zitten vaak mooie verhalen in. Mensen hebben toch altijd een reden om een bepaald plaatje aan te vragen. En iedere week bel ik met een bekende Brabander, die zit dan in ‘de draaideur’ en mag zijn of haar favoriete artiest doorgeven”, verduidelijkt Graat

Edwin Evers

Wie is het grote voorbeeld van de landelijke radio voor Graat? Bijna meteen vertelt hij: “Edwin Evers, die kan perfect de sfeer van een programma aanvoelen. Qua werkwijze Giel Beelen op de ochtendradio. Ik heb heel lang invalwerk bij hem gedaan bij Veronica. Ik heb gezien hoe hij werkt en daar heb ik heel veel respect voor gekregen. Hij kan gewoon 3 dingen tegelijk doen en zit vol met ideetjes. Er wordt veel over deze man gezegd, maar hij is echt heel aardig en begaan met iedereen. Hoe hij in het programma zit, dat vind ik echt een voorbeeld voor veel mensen. Een echte radioman. Ik heb veel van hem geleerd.” 

Iedere zomerdag

Dat kan Graat in daden omzetten, want van begin augustus tot eind september gaat hij bij alle programma’s van Omroep Brabant invallen, zodat hij in de zomer iedere dag op de radio te horen is, plus zijn eigen programma. Graat, laconiek: “Het is druk, maar dat ben ik gewend. Ik doe alles 1 of 2 weken en dan pak ik weer een ander programma, ik hou daarvan van deze afwisseling.”

Herkenbaarheid

Wat voor soort muziek draait Graat in zijn eigen zondagmiddag programma? “Ik vind het belangrijk op zondag dat het én herkenbaar én gewoon heel relaxed is wat de mensen ook doen. Dat mensen het mee kunnen neuriën of een oja-momentje hebben. Het echte weekendgevoel van niets-moet-en-alles-mag. Dat soort muziek. Herkenbaarheid.”

Heel vrolijk

Graat is door Omroep Brabant zelf voor dit zondagmiddag programma gevraagd. Tot slot vertelt hij daarover: “Ik mocht een eigen invulling doen en dan kan het dus ook echt iets eigens worden. En dat vind ik belangrijk. Ik maak dit programma mét de luisteraar en het is gewoon een heel vrolijk programma. Niet te moeilijk. Maar ik blijf het wel steeds ontwikkelen. Ik zorg altijd dat ik vernieuwend blijf!”

Jordy Graat staat nog ieder jaar in de Top -10 van beste allround DJ’s in Nederland. Graat draait ieder weekend door het hele land en bezoekt in de zomer populaire vakantielanden zoals Spanje, Portugal en Griekenland.

Op tv en radio

‘Het is druk,
maar
dat ben ik
gewend’

Tonnie Wesseling.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden