<p>Meer dan 2 op de 3 Nederlanders rond met te zachte banden. Zonde!&nbsp;</p>

Meer dan 2 op de 3 Nederlanders rond met te zachte banden. Zonde! 

(Foto: Geefjebandenlucht.nl)

100 euro besparen? Zo makkelijk is dat!

Autorijden met de banden op de juiste spanning kan Veldhovenaren jaarlijks tot wel 100 euro opleveren én is beter voor het klimaat. Toch rijden meer dan 2 op de 3 Nederlanders rond met te zachte banden. Zonde! Daarom 4 tips op een rij voor het op spanning houden van de autobanden. Zoals de handige online tool ‘De teller loopt’.

VELDHOVEN - Geld besparen doet iedereen graag. Zeker als het op een eigenlijk vanzelfsprekende wijze kan.

1. Check de juiste bandenspanning voor jouw auto

Welke bandenspanning de juiste is voor uw auto, staat op een sticker in de auto. Meestal is die te vinden op de deurstijl aan de bestuurderskant, aan de binnenkant van het brandstofklepje of in het instructieboekje van de auto. De bandenspanning is ook op kenteken op te zoeken via de website watismijnbandenspanning.nl.
Goed om te weten: als alle auto’s in Nederland met de juiste bandenspanning zouden rondrijden, wordt per jaar zo’n 200.000 ton CO2 aan uitstoot bespaard. Dat is vergelijkbaar met de uitstoot van alle huishoudens in de gemeente Delft!

2. Zet een herinnering in je telefoon om je autobanden op spanning te houden

Banden lopen vanzelf heel langzaam leeg. Om precies te zijn 2 tot 3% per maand. Daarom is het belangrijk om minstens elke 2 maanden de bandenspanning te controleren en indien nodig extra lucht te geven. Toch checkt de helft van alle Nederlanders zijn bandenspanning minder dan 3 keer per jaar... Herkenbaar? Zet een 2-maandelijkse herinnering in de telefoon, zodat u weet wanneer het tijd is om de banden te controleren en lucht te geven.

3. Meet de bandenspanning met koude banden

Is het weer tijd om de bandenspanning te checken? Doe dit dan bij voorkeur als de autobanden nog koud zijn. Langer dan 15 minuten of 5 kilometer gereden? Tel dan 0,3 bar op bij de adviesspanning.

4. Doe mee met ‘De Teller Loopt’

‘De teller loopt’ is een slimme, gratis online tool die bedrijven,


Zet een
2-maandelijkse
herinnering in
de telefoon,
dan vergeet u
het nooit!

chauffeurs en automobilisten inzicht geeft in hoeveel CO2 en geld zij kunnen besparen door autobanden op de juiste spanning te houden. Kijk voor meer informatie op www.detellerloopt.nl en doe ook mee!

Meer weten?

Meer informatie over de juiste bandenspanning is te vinden op de onderstaande website. Het op spanning houden van banden is een mooi voorbeeld van ‘Iedereen doet wat’, dé campagne die Nederlanders in beweging brengt zelf duurzame maatregelen te nemen.

geefjebandenlucht.nl

Van de redactie.

‘De teller loopt’
is een slimme,
gratis
online tool

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden