<p>Er is eindelijk weer een kas bij de Keldershoeve</p>

Er is eindelijk weer een kas bij de Keldershoeve

(Foto: Bert Jansen)

Cliënten van Keldershoeve hopen op bezoek

“Zo, dat was nodig”, zegt een bewoner die net klaar is met onkruid wieden rondom de kas bij de Keldershoeve. “We hebben een nieuw schaap”, vertelt een ander. De kas die de zorgboerderij van Severinus 5 jaar geleden inlevert voor de bouw van een woonhuis, is weer terug. Ook de dierenverblijven worden vernieuwd. Op het terrein komt tevens nog een beleeftuin. De schapen staan nu in een tijdelijk weitje, maar gaan straks samen met andere dieren op een snoezelwei.

VELDHOVEN - Ook Heidi Berkvens, regiebegeleider groen en dier, is blij met de kas. “Het is nog niet helemaal af. De dierenverblijven worden nog afgemaakt, er moet onder andere nog een beschermlaag over de vloer, de automatische bediening van de ramen en de verwarming moeten nog worden aangelegd.”

Als de organisatie vraagt een deel van het land in te leveren, is de wens van de begeleiders om de kas weer terug te krijgen en dat is nu gelukt. “We hebben wel creatief moeten zijn, want we kregen de helft van het budget wat we nodig hadden. Maar we hebben het toch kunnen realiseren dankzij een samenwerking met het Summa College en het Sondervick College. We hebben ook prijzen vergeleken van bijvoorbeeld de stratenmakers en een aannemer die zelf iets heeft met mensen met een verstandelijke beperking heeft ons ook vooruit geholpen. En alles wat we zelf konden doen, hebben we zelf gedaan, zoals dingen afbreken.”

Geen moeten

“De officiële opening volgt nog maar we misten de kas echt. Als locatie voor vooral de wintermaanden, maar ook als verkooppunt van producten uit de kas of van het land. Voor veel van hen zijn ook de sociale contacten belangrijk, die moeten wel weer komen. Zeker door Corona is dat helemaal stil komen liggen. We hebben bovendien verschillende cliënten die echt de ruimte nodig hebben en bij wie het niet goed gaat als je ze tussen vier muren achter een tafeltje zet. Hier gaat dat 99% van de tijd goed omdat ze de ruimte hebben om te fladderen. Het buiten zijn levert hen gewoon heel veel op. Het enige wat hier moet op een dag is dat de dieren eten en water krijgen, verder is er geen moeten.”

Iedereen is welkom op het terrein van de Keldershoeve om naar de dieren, de tuin en de kas te komen kijken. Tussen 9.30 en 16 uur is er altijd iemand aanwezig. Later in het jaar komt er ook terrasmeubilair waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie. “We zijn ook nog op zoek naar een stukje aankleding, nieuwe bankjes onder andere.” Voor die aankleding kan de Keldershoeve nog wel wat financiële hulp gebruiken, structureel of eenmalig. Wie daar meer informatie over wil kan contact opnemen met Heidi Berkvens via heidi.berkvens@severinus.nl.

De Keldershoeve nodigt iedereen uit om te komen kijken. Tussen 09.30 en 16.00 uur is er altijd iemand aanwezig. Later in het jaar komt er ook terrasmeubilair. Voor die aankleding kan de Keldershoeve nog financiële hulp gebruiken, structureel of eenmalig. Meer informatie daarover wordt gegeven door Heidi Berkvens via heidi.berkvens@severinus.nl.

Financiële hulp nodig

‘De
officiële
opening volgt
nog’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden