Het team van De Verfzaak heeft een feestje te vieren.
Het team van De Verfzaak heeft een feestje te vieren. (Foto: )

Feestelijk jubileum voor De Verfzaak

Verfspeciaalzaak De Verfzaak met 11 vestigingen in het zuiden van het land, viert in juli het 10-jarig bestaan. “We zijn er trots op dat we zoveel groei doorgemaakt hebben en zoveel klanten mogen bedienen”, zegt directeur Yvo Kroon.

REGIO - Tien jaar geleden werd Yvo Kroon op 24-jarige leeftijd directeur van Backes & Boels De Verfzaak in Venlo. “Jong en ambitieus als we waren, wilden mijn collega Tim en ik met een nieuwe kijk de toekomst in. We gingen meer reclame voor onszelf maken, en gingen ook met de prijs van de verf omlaag. Dat concept sloeg meteen ontzettend goed aan, we kregen direct meer klanten. Al na een half jaar hadden we een goedlopende winkel.”

Die vliegende start bleef niet onopgemerkt en diverse winkeliers hadden interesse in deze manier van verkopen. “Een jaar later hebben we een winkel overgenomen in Valkenswaard en een paar maanden daarna is er een winkel in Panningen aan toegevoegd.” De winkels werden samen ingericht en het succes smaakte naar meer. In de loop der jaren volgden meer overnames, nieuwe winkels en franchiseondernemers die zich aansloten. Inmiddels omvat De Verfzaak 11 vestigingen, in onder meer Eindhoven, Sittard, Weert, Maastricht en Cuijk

Trouwe klanten

“De winkels die we overgenomen hebben, hadden al veel vaste en trouwe klanten, maar elke dag komen daar weer nieuwe klanten bij. Ook veel schilders. Belangrijk daarbij vinden wij dat ze niet alleen voor de goede prijs komen, maar ook een goed gevoel bij ons hebben en gewoon graag bij ons komen. Het is fantastisch in welke mate de mensen ons weten te vinden.”


“Een welkome toevoeging is bovendien ook de webshop gebleken, die in 2016 is opgezet en onder leiding van Jermias een enorme groei heeft doorgemaakt. Vooral in het afgelopen jaar gingen veel mensen online verf bestellen. Ook dit is inmiddels een succesvolle winkel van De Verfzaak.” In de online shop van De Verfzaak vind je de voorraad verf van de verschillende topmerken en alles wat daarbij komt kijken.

Dankbaar

Het doel van De Verfzaak is uiteraard om veel klanten te hebben, maar bovenal om ze allemaal en op het individu goed te helpen. “Onze hele groep, bestaande uit zo’n 70 mensen, werkt daar keihard voor. Daar ben ik ook heel dankbaar voor, niet alleen naar mijn klanten toe, die het afgelopen jaar massaal kwamen, maar ook naar onze medewerkers toe.”

Compleet

Mooi om daarbij te vermelden is dat het gros van de mensen waarmee tien jaar geleden de start werd gemaakt, nog steeds aan boord is bij De Verfzaak. “Zelfs de voormalig eigenaresse van de allereerste winkel werkt nog steeds bij ons. Dat vind ik toch wel bijzonder, dan doen we het als werkgever ook wel goed”, vertelt Yvo trots.

Zelf staat hij inmiddels veel minder in de winkel. Hij heeft er zijn handen vol aan om alles aan de achterkant organisatorisch draaiende te houden. Wat ook veranderd is, is dat de winkel nog completer geworden is – naast verf verkoopt De Verfzaak overigens ook behang en steeds meer laminaat – en er kritischer gekeken wordt naar de duurzaamheid van producten.

Professionele merken

“Verf mag niet meer puur een commercieel middel zijn, het moet goed zijn.” Daarom worden er vooral professionele merken als Sigma, Sikkens, Wijzonol, Einza en Drost verkocht.

“Op een gegeven moment zijn we daar Histor en Flexa aan toe gaan voegen om alle segmenten te kunnen bedienen. Het maakt ons ook niet uit wat we verkopen en hoeveel we eraan verdienen, als de klant er maar blij mee is. Want dan komt hij ook weer terug.” Daarbij kunnen mensen ook bij De Verfzaak terecht voor kleuradvies. “Wij verkopen dan ook geen potten verf; wij verkopen kleuren. Gewoon er zijn en goed je werk doen is eigenlijk niet meer goed genoeg. We willen een inspiratiefactor bieden, dat wordt voor ons de toekomst.

In Eindhoven is de Verfzaak te vinden aan de Kanaaldijk Noord 1a. In Valkenswaard vind je de Verfzaak aan de Van Linschotenstraat 18b.

Het 10-jarig jubileum wordt door De Verfzaak gevierd met speciale jubileumacties voor de klanten. Wie er meer van wil weten kan een kijkje nemen op:

www.deverfzaak.nl

Van de redactie

‘We zijn er trots op dat we zoveel groei hebben doorgemaakt’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden