<p>PSV-speler Marco van Ginkel en Phoxy tijdens een bijeenkomst van Scoor een Boek!</p>

PSV-speler Marco van Ginkel en Phoxy tijdens een bijeenkomst van Scoor een Boek!

(Foto: Bibliotheek Veldhoven.)

Leerlingen scoren zo’n 3.847 boeken

Scoren kun je overal! Met die gedachte voerden de Bibliotheek Veldhoven, Brede School Veldhoven en PSV Foundation ook dit schooljaar het sportieve leesbevorderingsprogramma ‘Scoor een Boek!’ uit, dat onlangs werd afgesloten met bekendmaking van de eindstand. Het programma verbindt lezen en sport door profvoetballers in te zetten als rolmodellen. Maar liefst 16 groepen 5 en 6 van Veldhovense basisscholen gingen dit schooljaar aan de slag met Scoor een Boek!

VELDHOVEN - PSV-spelers Nurija van Schoonhoven en Marco van Ginkel zijn dit schooljaar de ambassadeurs van Scoor een Boek! in Veldhoven. Zij motiveerden alle deelnemende leerlingen en leerkrachten om zoveel mogelijk leuke boeken te ‘scoren’. De Bibliotheek zorgde voor aansprekende boeken, boekenleggers en posters waarop de score per groep kon worden bijgehouden.

In een afsluitende filmpje voor alle deelnemende groepen maakte Vivianne van Wieren - Kraayvanger, wethouder van onder meer onderwijs en sport, de eindstand van Scoor een Boek! bekend. De deelnemende leerlingen scoorden in totaal 3.847 boeken. Ook maakte zij de winnaars bekend van de thuiseditie: groep 5D van basisschool Dick Bruna won een rondleiding door het PSV-stadion. Voor meer, zie de website.

www.bibliotheekveldhoven.nl/scooreenboek

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden