<p>Vrijwilligster Anja Camps-Verhoef in d&rsquo;n Herd met een &lsquo;kroepketel&rsquo;, &eacute;&eacute;n van de vele objecten uit de expositie Slotschatten.</p>

Vrijwilligster Anja Camps-Verhoef in d’n Herd met een ‘kroepketel’, één van de vele objecten uit de expositie Slotschatten.

(Foto: Melvin van Liebergen L-Mount media)

Genieten van Slotschatten in Museum ‘t Oude Slot

Verborgen schatten komen tot leven tijdens de expositie Slotschatten, die tot en met zondag 19 september te zien is.

VELDHOVEN - De tentoonstelling bevat topstukken uit de eigen collectie volks-en beeldcultuur. Prenten van 1 cent, gebruiksvoorwerpen en volkskunst uit De Kempen: het is allemaal te bewonderen in Museum ’t Oude Slot.

Verrassen

Bij elk voorwerp staat uitgelegd wat het is en waar het vandaan komt. Sonnemans: “Een museum moet verrassen en een verhaal vertellen en dát doet de expositie Slotschatten.”

In het museum is ondanks de Corona-sluiting niet stil gezeten en is er hard gewerkt om het publiek te verrassen met diverse vernieuwingen. Naast de expositie zijn de heringerichte ruimtes d’n Herd en d’n Goeikamer te bezoeken. Het museumbezoek kan afgesloten worden met een drankje in het opgefriste museumcafé of op het terras.

Serie

Uniek is overigens de onderlinge samenwerking van Museum ‘t Oude Slot en het Veldhovens Weekblad. De rubriek ‘Mijn favoriete Slotschat’ is een redactionele samenwerking tussen Meseum ‘t Oude Slot en deze krant. Schrijfster van deze populaire rubriek in Alinda van Neervan, medewerker marketing & communicatie van het museum. Zij duikt in de verhalen van mensen die iets met een specifiek voorwerp hebben. Zoals bijvoorbeeld met Museum ‘t Oude Slot-vrijwilligster Anja Camps-Verhoef voor wie een ‘kroepketel’ haar favoriete slotschat is. Haar verhaal is binnenkort in het Veldhovens Weekblad te lezen. Houd deze krant in de gaten.

Praktische informatie

Museum ’t Oude Slot ligt aan de Hemelrijken 6 in Veldhoven en is geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00-17.00 uur. Voor elke bezoeker geldt een registratieplicht. Bezoekers kunnen zich ter plekke registreren of ze kunnen van tevoren via de website of telefonisch een tijdslot reserveren.

Wie meer informatie wil ontvangen over de verborgen schatten van Museum ‘t Oude Slot, die kan onderstaande contactgegevens gebruiken.

(040) 253.31.60.

www.museumodeslot.nl

Telefoonnummer en website

Alinda van Neerven

‘Een museum moet verrassen en een verhaal vertellen’

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden