<p>Melissa Bos opent Lis Food & Goods in de Kromstraat</p>

Melissa Bos opent Lis Food & Goods in de Kromstraat

(Foto: Bert Jansen)

Van Songfestival naar eigen lunchroom

Wie in mei naar het Songfestival kijkt, kan niet vermoeden dat een van de danseressen op het podium 2 weken later haar eigen lunchroom opent. Melissa Bos werkt sinds ze in 2014 afstudeert aan het Lucia Marthas instituut als freelance danseres en soms wat modellenwerk. In Corona-tijd ligt dat plotsklaps stil en denkt ze na over haar toekomst.

VELDHOVEN - “Na 6 jaar freelancen zou 2020 een topjaar voor me worden met onder meer optredens bij The Voice, Emma Heesters, Tino Martin, Toppers in Concert en het Eurovisie Songfestival. Dat viel allemaal weg en ik ging van fulltime dansen naar niets terwijl iedereen om me heen gewoon werkte.”

“Dan voel je je heel nutteloos en soms ook eenzaam. Omdat ik me verveelde begon ik een interieurpagina met vintage items. Zo had ik ook nog wat inkomsten.”

Grap

Maar het danswerk ligt langer stil dan de Veldhovense verwacht en de radertjes in hoofd gaan draaien. “Ik zei voor de grap tegen mijn vriend: ‘Klijn Kooke gaat weg, zal ik eens kijken of ik daar niet iets kan opzetten?’ Wij moeten als jeugd toch een plek hebben waar we naartoe kunnen voor een lekker koffietje. Ja, ik ben best impulsief”, lacht Bos.
Ze spreekt een aantal keer met Karlijn Kooke, de eigenares van Klijn Kooke die haar zaak eind 2020 sluit. In eerste instantie besluit Bos het niet te doen, omdat ze weer wordt gevraagd voor het songfestival. “Daar had ik mijn hele leven voor geknokt en ik wilde dat nu niet laten schieten. Combineren ging niet omdat beide projecten te veel tijd kosten. Maar toen kreeg ik te horen dat ik ook later kon beginnen.”

Corona

Op die manier kan Bos alsnog beide doen. Al komt de opening op 5 juni nog bijna in gevaar omdat ze Corona krijgt, maar inmiddels is ze hersteld.
“Het was best een uitdaging dat ik er zelf niet kon zijn, voor het songfestival moest ik ook al 2 weken in quarantaine, maar gelukkig hebben mijn vrienden en familie me geholpen om alles te regelen. Mijn zwager is chef-kok en mijn zus werkt ook in de restaurantbranche.”
Zelf doet ze tijdens haar studie horecaervaring op. Vanaf woensdag 9 juni is Lis Foods & Goods open. De opening voor vrienden is - hoe toevallig - op zaterdag 5 juni geweest, de datum waarop de Corona-maatregelen weer versoepeld worden.

Interieuritems

Bos wil er een restaurant van maken met een toegankelijke internationale kaart, waar haar persoonlijke favorieten op staan, zoals de Rendang van oma Dee en ‘eggs benedict’ met een twist en pokébroodjes in plaats van poké bowls.
“En met de hele dag ontbijtgerechten op de kaart, omdat ik het zelf ook fijn vindt om rond 12.00 uur nog granola te kunnen eten.”


‘Ja, ik ben
best wel
impulsief!’

Ook verkoopt Bos interieuritems, waarbij ze zich net als voor de gerechten laat inspireren door de backpackreizen die ze graag met haar vriend maakt.

En het dansen? Ze hoopt nog enkele klussen per jaar te kunnen doen. “Ik heb nu de Snollebollekes nog op het programma staan.”

“Ik zei voor de grap tegen mijn vriend: ‘Klijn Kooke gaat weg, zal ik eens kijken of ik daar niet iets kan opzetten?’ Wij moeten als jeugd toch een plek hebben waar we naartoe kunnen voor een lekker koffietje. Ja, ik ben best impulsief”

Bianca Kuipers

Klijn

Wat ooit het magazijn was van de opa & oma van Klijn (Karlijn) was tot eind 2020 de ‘huiskamer’ van Veldhoven. Een ontbijt-lunch zaak met Scandinavische specialiteiten. Die Scandinavische twist was ontstaan uit de liefde voor Kopenhagen waar Klijn heeft gewoond.

Sinds woensdag 9 juni is Lis Foods & Goods open

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden