Sproet met ruiter
Sproet met ruiter (Foto: Marieke Hendrikx)

Stichting de Stalvrienden doet beroep op crowdfunding

Stichting de Stalvrienden hoopt binnen 5 weken genoeg donaties te werven om haar eerste crowdfundingproject met succes af te ronden. In totaal is er 5000 euronodig voor Sproet, het nieuwe paard van de stichting.

VELDHVOEN - Omdat steeds meer ruiters met een beperking komen paardrijden bij de Stichting, was De Stalvrienden al ruim een half jaar op zoek naar een geschikt paard om het paardenteam te versterken. Omdat de paarden van Stichting de Stalvrienden speciaal ingezet worden voor de gehandicaptensport, was de zoektocht niet eenvoudig. Het paard moest voldoen aan de volgende kwaliteiten: “braaf, mensgericht, in goede gezondheid, breed inzetbaar en met vlakke gangen zodat ook ruiters met weinig balans stabiel zitten”, aldus Marieke Hendrikx.

De Stalvrienden oprichtster vervolgt: “En toen kwam Sproet op ons pad; een veelzijdige 11-jarige Appaloosa-merrie met een geweldig karakter, die aan al deze eisen voldoet. Na een proefperiode van een maand kunnen we zeggen dat dit het paard is waar De Stalvrienden naar op zoek was! Inmiddels rijden al diverse ruiters met een beperking op Sproet en behoort ze tot één van de favorieten. We hopen nog vele jaren plezier te hebben van dit geweldige paard.”

Stichting De Stalvrienden is afhankelijk van sponsoring en giften, helpt u De Stalvrienden ook mee? Doneren kan via het platform unieksportencrowdfunding.nl. Dit platform is erop gericht om sporten en bewegen voor mensen met een beperking te faciliteren.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden