<p>Aan de hand van ruim 300 historische afbeeldingen kennis maken met 40 onderwerpen uit 1 eeuw Veldhovense geschiedenis.&nbsp;</p>

Aan de hand van ruim 300 historische afbeeldingen kennis maken met 40 onderwerpen uit 1 eeuw Veldhovense geschiedenis. 

(Foto: SHEV.)

Groeten uit 100-jarig Veldhoven

Woensdag 19 mei is het Schoolproject ’Groeten uit 100-jarig Veldhoven 1921-2021’ van Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven (SHEV) gepresenteerd. Directeur Judith Aust heeft het eerste exemplaar uitgereikt aan jarige Anne, leerling van groep 7 van basisschool De Heiacker. Klassendocent Peter van de Wiel is die dag helaas verhinderd maar via een internetverbinding virtueel aanwezig. De bijeenkomst is geweest op schoollocatie-Kanteel 6 te Veldhoven.

VELDHOVEN - Voor alle Veldhovense basisschoolleerlingen van groep 7 (en combinatie 7+8) wordt door de SHEV een pakket beschikbaar gesteld, bestaande uit een (werk)boek en een stickerschrift.

Aan de hand van ruim 300 historische afbeeldingen kunnen de leerlingen kennis maken met 40 onderwerpen uit 1 eeuw Veldhovense geschiedenis, inclusief een terugblik op de voorgeschiedenis. Tevens wordt - verspreid door het hele boek - in tekst­blokken uitleg gegeven over namen van de Veldhovense straten, pleinen en wijken. Eenmaal compleet is het een waardevol bewaarboek. Het telt 72 pagina’s en is samengesteld door Jacq. Bijnen, die dankbaar gebruik heeft gemaakt van de Beeldcollectie van SHEV.

Dit project kwam tot stand met medewerking van Stichting Veldvest. Tevens werden financiële bijdragen ontvangen van Veldhovense bedrijven/instanties en van het fonds Vrienden van de SHEV.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden