<p>Ze hebben elkaar leren kennen tijdens het dansen in Caf&eacute; van Mierlo in Eindhoven.</p>

Ze hebben elkaar leren kennen tijdens het dansen in Café van Mierlo in Eindhoven.

(Foto: Familie)

Uniek en bijzonder: Gerda en Willem 60 jaar getrouwd

60 jaar zijn ze getrouwd. Willem en Gerda Huizinga - Van de Boomen. Afgelopen week woensdag 26 mei was de feestdag. Begrijpelijk, want 60 jaar getrouwd zijn is een unieke mijlpaal.

VELDHOVEN - Daar Willem Huizinga (16 maart 1939, Eindhoven) protestant hervormd was en Gerda (24 september 1939, Geldrop) katholiek, was het nog een hele heisa om te trouwen. Hierdoor moest Willem zich laten omvormen tot katholiek. Na 9 maanden bij de paters aan de Heilige Geeststraat in Eindhoven de catechismus leren, slaagt hij hiervoor. En konden ze trouwen.

Als echtpaar worden ze al snel ouders. In 1962 wordt dochter Anita gebouwen en in 1963 zoon Geert.

Wat werk betreft, is Willem in 1992 daarmee gestopt. Om redenen van gezondheid, na het grootste gedeelte van zijn leven in de bouw gewerkt. Gerda werkte bij de sigarenfabriek Mignot & de Blok aan de Kanaalstraat in Eindhoven. Daarna nog eens 25 jaar bij Philips. Met 60 jaar is ze met vervroegd pensioen gegaan.

Na op verschillende locaties in Eindhoven gewoond te hebben, wonen Willem en Gerda nog geheel zelfstandig in Veldhoven in een gelijkvloerse woning.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden