<p>De Hof van Gerwen heet tijdens het EK de Hof van Holland. In Veldhoven is veel oranje te zien...</p>

De Hof van Gerwen heet tijdens het EK de Hof van Holland. In Veldhoven is veel oranje te zien...

(Foto: Arno Engelen.)

‘Wij zijn helemaal klaar voor Oranje!’

Aan de Provinciale weg te Veldhoven ligt sinds 2 jaar het Hof van Gerwen. Waar eerst ruim 40 jaar bus- en taxibedrijf Van Gerwen-Munckhof is gevestigd, ligt nu in een hofje een nieuwbouwwijkje van 34 woningen. De buurtbewoners van verschillende leeftijden hebben samen reeds enkele feesten georganiseerd, tot Corona dit aardig in de war schopt.

VELDHOVEN - Gelukkig worden Nederland op dit moment steeds meer versoepelingen doorgevoerd wat betreft de RIVM-restricties. Dat heeft natuurlijk weerslag op de samenleving, ook in Veldhoven. Zeker nu ook het EK Voetbal nadert...

Zo is aan de Provinciale weg bijvoorbeeld de Hof van Gerwen flink oranje gekleurd en de inwoners zullen op de dagen dat ‘Ons’ Oranje-elftal de grasmat op moet gezamenlijk de wedstrijden volgen. Uiteraard volgens de geldende maatregelen en de gepaste 1,5 m afstand onderling. Een buurtbewoner laat enthousiast duidelijk horen: “Wij staan vierkant achter onze jongens en wanneer ze scoren zal dat hoorbaar zijn!”

Programma

Het EK begint op vrijdag 11 juni aanstaande. Zondag 13 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd om 21.00 uur. Dat is dan tegen Oekraïne. Daarna, op maandag 17 juni, staat Oranje in het veld tegenover Oostenrijk. En op vrijdag 21 juni moeten de Nederlandse leeuwen het opnemen tegen Noord-Macedonië. De overtuiging bestaat dat Oranje dit jaar de finale zal halen die gespeeld wordt op vrijdag 11 juli. De Hof van Holland is er klaar voor.

Arno Engelen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden