<p>Wie leest weet het: alle grenzen vallen dan weg, zelfs die van Corona.&nbsp;</p>

Wie leest weet het: alle grenzen vallen dan weg, zelfs die van Corona. 

(Foto: PixaBay.)

Cadeautje Brabantse boekhandels

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant en Tilt schenken dit jaar het Brabants Boek Present aan Brabantse boekhandelaren. Vanwege de aanhoudende Corona-maatregelen hebben zij een zwaar jaar achter de rug. Daarom worden 15.000 exemplaren van Tijdelijk Verblijf van Vrouwkje Tuinman verdeeld over 70 boekwinkels.

VELDHOVEN - Sinds 2019 krijgt elk jaar een andere Brabantse literaire topauteur de opdracht een novelle te schrijven. Dit Brabants Boek Present krijgen lezers van zaterdag 4 september t/m zondag 3 oktober 2021 cadeau bij besteding van 12,50 euro in Brabantse boekhandels. Boekhandelaren kopen dit geschenk normaliter tegen gunstige voorwaarden in.

Het werk van Vrouwkje Tuinman én de boekwinkels verdienen een groot publiek. Dit jaar duurt de actie met het Brabants Boek Present niet een week, maar een hele maand. Met deze verlenging van de actie kunnen boekhandelaren op een verantwoorde manier publiek naar de winkel organiseren.

Met de eenmalige geste wil het Cultuurfonds de Brabantse boekhandelaren een hart onder de riem steken. "De boekhandelaren zijn onze belangrijkste partners in dit project. Bovendien gunnen we alle Brabantse boekliefhebbers de kans om de indrukwekkende novelle van Vrouwkje Tuinman te lezen”, aldus Jan Speelman van Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden