<p>Bij elk Brabants Fietscaf&eacute; is een oplaadpunt voor de e-bike aanwezig, zo ook bij Charme Camping Hartje Groen & De Boshut. (Foto: VisitBrabant)</p>

Bij elk Brabants Fietscafé is een oplaadpunt voor de e-bike aanwezig, zo ook bij Charme Camping Hartje Groen & De Boshut. (Foto: VisitBrabant)

(Foto: )

Van ‘kroegie tot kroegie’ op de fiets

Fietsers in Noord-Brabant kunnen vanaf nu bij officiële ‘Brabantse Fietscafés’ hun fietstocht starten, de benen strekken of neerstrijken voor een welverdiend hapje of drankje. Deze horecagelegenheden met faciliteiten speciaal voor fietsers, bevinden zich vlakbij de fietsknooppuntroutes.

VELDHOVEN - De provincie telt momenteel 20 Brabantse Fietscafés. Naar verwachting komen er dit jaar nog tientallen bij. Het label ‘Brabantse Fietscafés’ is een nieuw initiatief van VisitBrabant Routebureau, route-expert en beheerder van alle knooppuntroutes in de provincie.

Bij uitstek

De wervende slogan ‘Fietsen doe je in Brabant’ op de bekende fietsroutepanelen langs knooppuntroutes, maakt direct duidelijk dat Noord-Brabant de fietsprovincie bij uitstek is. Dat is vooral te danken aan het afwisselende Brabantse landschap met de vele pittoreske dorpen, indrukwekkende steden en een prachtige natuur altijd op fietsafstand, verbonden via een uitgebreid fietsroutenetwerk. En juist ook de vele uitstekende horeca en typische Brabantse gastvrijheid dragen bij aan de grote populariteit.

Kwaliteit en gastvrijheid

VisitBrabant Routebureau wil de fietsbeleving in Brabant een extra impuls geven met het label ‘Brabants Fietscafé’. "Een tussenstop bij een fijne horecagelegenheid maakt van een fietstocht meteen een heerlijk dagje uit. Waar je ook fietst in Brabant, of dat nu in een dorpskern, stad of landelijk gebied is, via het netwerk van Brabantse Fietscafés vind je gegarandeerd snel uitstekende horeca op je route waar je gastvrij wordt verwelkomd", zegt Fabio Tat, manager van VisitBrabant Routebureau.

Bij de Brabantse Fietscafés voelen fietsers zich altijd extra welkom. Ze kunnen hier niet alleen terecht voor een hapje en een drankje, ook kunnen ze hun e-bike opladen, de bidons vullen en zijn een fietsreparatiekit, EHBO-set en fietspomp altijd voorhanden.

Op alle locaties overigens, liggen fietskaarten ter inzage en bij veel Brabantse Fietscafés kunnen deze ook worden aangeschaft.

De Brabantse Fietscafés zijn heel divers, van Kasteel Heeswijk en Oorlogsmuseum Overloon tot Recreatiepark TerSpegelt en Taverne d'n Ouwe Brandtoren. De locaties zijn te herkennen aan de zeshoekige ‘Brabants Fietscafé' sticker.
Alle Brabantse Fietscafés liggen direct aan of vlakbij de fietsknooppuntroutes. Ze zijn te vinden op visitbrabant.com/fietscafe. Een fietsroute uitstippelen via de knooppunten kan eenvoudig via de routeplanner op routesinbrabant.nl.

Waar?

Noord-Brabant
is
bij uitstek
de fietsprovincie

Van de redactie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden