<p>Vivianne van Wieren-Kraayvanger: &#39;Het komende jaar ga ik mijn best doen om voor Veldhoven de juiste keuzes te maken.&#39; (Foto: Bert Jansen).</p>

Vivianne van Wieren-Kraayvanger: 'Het komende jaar ga ik mijn best doen om voor Veldhoven de juiste keuzes te maken.' (Foto: Bert Jansen).

(Foto: )

Vivianne van Wieren gaat er vol voor

Onlangs heeft Vivianne van Wieren-Kraayvanger het wethouderschap overgenomen van Daan de Kort. Laatstgenoemde is na de Tweede Kamerverkiezingen gekozen en volgt daarmee zijn politieke ambities op.

VELDHOVEN - “Geboren in Eersel maar getogen in Veldhoven.” Vivianne vertelt in het kort wat over zichzelf. “Wie ik ben? Echtgenote, moeder van twee kinderen, een werkende vrouw, een ondernemend type.” De politiek ingaan was voor haar een logische keuze. “Bij de jongerenafdeling van de VVD Veldhoven heb ik mijn eerste stappen gezet aangemoedigd door Maarten Prinsen.”

Van Wierden is in de steunfractie gestart en daarna gekozen als gemeenteraadslid. Binnen de VVD waren ze op de hoogte van haar politieke ambities. De kersverse wethouder heeft een positieve instelling, barst van de energie, enthousiasme en heeft een brede interesse. “Ik heb op verschillende terreinen de nodige ervaringen opgedaan. Als ondernemer, inwoner en verenigingslid weet ik wat er leeft en wat er speelt in de samenleving.”

“Veldhoven is een mooi dorp. Om Veldhoven groeiend en bloeiend te houden moeten we goede voorzieningen treffen. Kijk eens wat we hier allemaal te bieden hebben! Mooie bedrijven, verenigingen, onderwijs, Brainport. Om dit in stand te houden is kennis en onderwijs noodzakelijk. Goede kennis en vakmensen opleiden en deze behouden voor Veldhoven. Daar liggen wel een aantal grote uitdagingen voor de toekomst, want daarvoor moet de basis in orde zijn. Denk daarbij aan woonvoorzieningen, mobiliteit en energie.”

Dat daar partners voor nodig zijn is geen verrassing. “Daarvoor kijken we om ons heen en werken we samen met andere gemeentes en externen. Alleen hierdoor kunnen we als Veldhoven sterk en uniek blijven. Een mooi dorp met goede voorzieningen, een gezonde economie en deskundig onderwijs. Maar ook het sociale netwerk, waarin het verenigingsleven en de sportclubs in beweging kunnen blijven.”

Vanuit haar kantoor op het gemeentehuis kijkt ze uit op het kloppend hart van het centrum. Door Corona gaf deze lange tijd een stille aanblik. Inmiddels is het openbare leven weer een beetje op gang gekomen. "Als ik kijk naar de twee grotere winkelcentra die Veldhoven te bieden heeft, het CityCentrum en de Kromstraat, dan kijk ik daar met de nodige trots naar. Maar ook hier moeten we blijven vernieuwen om aantrekkelijk te blijven. 2 uur gratis parkeren in het CityCentrum is daarin een eerste grote stap geweest.”

Vivianne van Wierden heeft de intentie om langere tijd als wethouder aan te blijven. Volgend jaar zijn er verkiezingen. "Het is aan de kiezer om te bepalen hoe het college eruit gaat zien, maar ik wil zeker verder. Ik ga mijn best doen om voor Veldhoven de juiste keuzes te maken. De motivatie is er maar niet met de achterliggende gedachte dat het maar tot de verkiezingen zou zijn. Ik ga er vol voor en probeer het zo goed mogelijk te doen.”

Van de redactie

'Kijk eens wat
we hier allemaal te bieden hebben!'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden