<p>Sporten in de buitenlucht biedt een prima alternatief.</p>

Sporten in de buitenlucht biedt een prima alternatief.

(Foto: )

Judoka’s Shizen Hontai verruilen judomat voor gras

Oplettende voorbijgangers hebben ze wellicht al in hun witte pakken zien staan op de atletiekbaan, de judoka’s en jiujitsuka’s van Shizen Hontai.

VELDHOVEN - Zoals elke vereniging voor binnensport is ook de Veldhovense judovereniging hard geraakt door de coronamaatregelen. Maar de vereniging is creatief en biedt haar leden een alternatief aan in de vorm van Budo Bootcamps. De bootcamp bestaat uit spellen en conditietraining doorspekt met judo en jiujitsutechnieken of technieken uit andere budosporten. Samen plezier maken staat daarbij voorop. Tijdens de bootcamps wordt buiten gesport met inachtneming van de laatste coronamaatregelen.

"Wij proberen het maximale uit de omstandigheden te halen”, zegt Claudia Baert, bestuurslid van de vereniging. "Na elke persconferentie zit het bestuur bij elkaar om te kijken naar wat er wèl mogelijk is. Maar een mooi plan is alleen mogelijk als leden, docenten, vrijwilligers en ouders flexibel zijn. Trainingstijden en locaties zijn anders, leeftijdsgroepen zijn tijdelijk losgelaten en er ligt zeil in plaats van matten. Ouders blijken bereid hun kinderen te halen en brengen hoewel zij niet kunnen blijven kijken. Wij zijn als bestuur heel blij dat iedereen wil meewerken.”

Budo op het gras is even wennen, maar helemaal vreemd is het niet. Elk jaar organiseert de vereniging een strandtraining bij het Witven. "Dan staan we met onze witte pakken in het zand en het eindigt natuurlijk in het water”, zegt Claudia. Mede dankzij de goede samenwerking met de gemeente Veldhoven, atletiekvereniging GVAC en gymnastiekvereniging Voorwaarts zijn de judoka's op maandag en zaterdag op de atletiekbaan en de grasvelden te vinden van de Kempen Campus. "We willen daarin zeker nog uitbreiden als het sporten voor volwassenen weer toegestaan wordt. Ook zijn we nog op zoek naar een ‘slecht weer' mogelijkheid, al hopen we dat we weer zo snel mogelijk in onze eigen dojo's op de Kempen Campus en de Berkt terecht kunnen.”

Judo- en jiujitsuvereniging Shizen Hontai organiseert regelmatig activiteiten voor de leden.Zo kunnen leden jaarlijks meedoen aan een gezellige spellenmiddag en ook is er een jeugdkamp.Twee keer per jaar strijden de judoka's van Shizen Hontai met elkaar of met judoka's uit de regio om de kampioenstitels. Daarnaast doen de wedstrijdjudoka's regelmatig mee aan toernooien in de omgeving van Veldhoven.

Shizen Hontai

Van de redactie

'Wij zijn als bestuur heel blij dat iedereen wil meewerken'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden