<p>Kinderen leven zich uit bij ASV d&rsquo;Ekker. De speeltuin is nog op zoek naar vrijwilligers.</p>

Kinderen leven zich uit bij ASV d’Ekker. De speeltuin is nog op zoek naar vrijwilligers.

(Foto: Bert Jansen)

ASV d’Ekker zoekt extra handen

Lekker jezelf uitleven in de speeltuin. Bij Algemene Speeltuin Vereniging, kortweg ASV d’Ekker genoemd, kunnen kinderen weer hun hartje ophalen. De speeltuin is nog op zoek naar mensen die als vrijwilliger een handje komen helpen.

VELDHOVEN - Coördinator vrijwilligers Desiree Sleegers: “Vooral in deze coronatijd is het belangrijk dat kinderen met elkaar spelen en zich uit kunnen leven. Kinderen willen afleiding en dat kunnen wij hier bieden.” Jammer genoeg zijn de openingstijden erg beperkt. “Het liefst willen de speeltuin iedere dag open. Helaas beschikken we hiervoor niet over de nodige vrijwilligers.”

A.S.V .d’Ekker komt graag met mensen in contact die enkele uren of dagdelen als vrijwilliger toezicht willen houden in de speeltuin. “Er worden geen bijzondere eisen aan gesteld. Je moet wel een minimale leeftijd hebben van 18 jaar en beschikken over een VOG, verklaring omtrent gedrag.” Een nieuwe toezichthouder wordt goed opgevangen en krijgt goede instructies mee.

De taken van een toezichthouder bestaan voornamelijk uit het toezicht houden en de verkoop van snoepwaar en drinken. “Nieuw dit jaar is de naleving van de coronaregels. De anderhalve meter regel, aangewezen zitplaatsen voor ouders, desinfecteren zijn enkele voorbeelden maar deze worden over het algemeen goed nageleefd", legt Desiree Sleegers uit.

Wie zich als vrijwilliger aan wil melden kan contact opnemen met Desiree Sleegers: 06-55513419.

'in deze tijd is het belangrijk dat kinderen kunnen spelen'

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden