Enkele bestuursleden van de afdeling Zeelst tonen met trots de bijzondere tasjes.
Enkele bestuursleden van de afdeling Zeelst tonen met trots de bijzondere tasjes. (Foto: )

Zonnebloem in Zeelst zorgt voor verrassing

De Zonnebloem afdeling Zeelst heeft bijzondere tasjes laten maken. Gemaakt van zonneluifeldoek en met het logo erop. Goed gevuld worden ze met Moederdag bezorgd bij de gasten.

ZEELST - Al ruim een jaar blijven de gasten van de Zonnebloem afdeling Zeelst verstoken van activiteiten. "Ze missen het contact heel erg”, weet bestuurslid Trees Gepkens. Het bestuur nam het besluit om vanaf maart 2020 een papieren tasje met inhoud bij de gasten te bezorgen. "Dat doen we 10 keer per jaar. Elke gastvrouw bezoekt haar eigen gasten. Zo hebben ze toch even contact met de gastvrouw. Uit de reacties maken we op dat ze dat erg fijn vinden.”
Met Moederdag wordt er weer een tasje aangeboden aan de gasten. Maar ditmaal niet van papier. "De tasjes zijn gemaakt van doek dat ook wordt gebruikt voor zonneluifels. Ik kon er via-via aan komen en heb er tasjes van gemaakt. Ze zijn bedrukt door Michelle van Beek”, zegt bestuurslid Sophia Eliëns. Het tasje bevat deze keer een handdoek, washandje en douchegel.

Ook bestuurslid Leo Moonen is in zijn nopjes met de opvallende en duurzame tasjes. "We hebben er 53 laten maken. Ze passen in een fietstas en in een rollator. Deze actie zou elke afdeling van de Zonnebloem kunnen opzetten. Het is goede reclame en ze zijn voor een schappelijk bedrag te maken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden