<p>De samensteller, (Jacq. Bijnen (SHEV), met het stickerschrift en leerkracht Peter van de Wiel(Veldvest) met het (werk)boek.</p>

De samensteller, (Jacq. Bijnen (SHEV), met het stickerschrift en leerkracht Peter van de Wiel(Veldvest) met het (werk)boek.

(Foto: )

Historisch boek over onderwijs Veldhoven

Naar aanleiding van het 100-jarig bestaan van de gemeente Veldhoven, op 1 mei aanstaande, heeft Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven (SHEV) een lees- en doeboek samengesteld voor het basisonderwijs van Veldhoven.

VELDHOVEN - Bij de lay-out van het boek met bijbehorend stickerschrift is voor een stimulerende en zelfontdekkende aanpak gekozen en de opdrachten zijn zowel klassikaal als buiten schooltijd uit te voeren.
Aan de hand van 337 historische afbeeldingen kunnen de leerlingen kennis maken met 40 onderwerpen uit een eeuw Veldhovense geschiedenis (inclusief een terugblik op de voorgeschiedenis). Tevens wordt verspreid door het hele boek (in tekst­blokken) uitleg gegeven over namen van de Veldhovense straten, pleinen en wijken. Eenmaal compleet is het een waardevol bewaarboek, zo laten de samenstellers ervan weten.

Bijdragen

Het project kwam tot stand met medewerking van Stichting Veldvest. Tevens werden financiële bijdragen ontvangen van Veldhovense bedrijven/instanties.

De Stichting Historisch Erfgoed Veldhoven (SHEV) heeft tot doel de belangstelling te bevorderen voor de cultuur in de gemeente Veldhoven in het algemeen en voor haar geschiedenis in het bijzonder en al hetgeen hiermee verband houdt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden