<p>De mensen van Stichting Evenementen Veldhoven willen van Koningsdag iets speciaals maken.</p>

De mensen van Stichting Evenementen Veldhoven willen van Koningsdag iets speciaals maken.

(Foto: Bert Jansen).

Verrassing voor 100 Veldhovenaren

Stichting Evenementen Veldhoven pakt ondanks corona toch haar momentje op Koningsdag. 100 Veldhovenaren worden op 27 april verblijd met een Oranjepakket.

VELDHOVEN - Na 27 edities ging de altijd drukbezochte Oranjemarkt in 2020 niet door. En ook door de editie van dit jaar gaat een streep. Maar de 9 bestuursleden van de stichting houden niet van stilzitten.

Maaltijden

"Vorig jaar ging de Oranjemarkt op het laatste moment niet door. Toen kwam Ivo Gijsbers met het idee om een aantal maaltijden weg te geven. We bestonden 28 jaar. Het idee was om 28 maaltijden weg te geven en daarmee ook een lokale ondernemer te steunen. Maar we kregen zoveel aanmeldingen dat het er uiteindelijk 48 werden”, vertelt bestuurslid Irene van de Mortel. "Voor dit jaar hadden we al best veel ideeën. Maar kunnen die wel met corona? We zijn echt op zoek gegaan naar dingen die wel mogelijk waren en waarvoor we geen vergunning nodig hebben.”
De 9 bestuursleden van de stichting zijn trots op wat ze bedacht hebben voor Koningsdag. In het kader van het eeuwfeest van de gemeente Veldhoven geeft de stichting 100 Oranjepakketten weg. Ivo Gijsbers: "We hebben 25 Oranje Kidspakketten en 75 pakketten voor volwassenen. Voor de kinderen is een kleurplatenactie opgezet op onder meer social media. Daarvan zijn er al tientallen ingeleverd.”
Van de 75 pakketten voor volwassenen gaan er 10 naar Voedselbank Veldhoven. "We hebben daarover gesprekken gevoerd met de voedselbank. Zijn kunnen zelf niet kiezen wie van hun klanten een pakket krijgt. Ze gaan dus loten. De 10 gelukkigen krijgen een voucher voor een Oranjepakket”, legt de voorzitter uit. Ook gaat er een pakket naar alle inwoners die dit jaar een Koninklijke onderscheiding krijgen. Voor de rest is een grote Facebookactie opgezet. Die leverde tot nu toe al zo'n 200 gegadigden op. De winnaars worden daaruit willekeurig getrokken.
Het zijn allemaal 2-persoonspakketten die zijn samengesteld door lokale ondernemers. Die bevatten onder meer lekkernijen en dingen die een link hebben met Koningsdag, oranje en een feestje bouwen. Zo heeft de Hema 200 tompouces geschonken. Het kidspakket is gericht op kinderen.

Coronaproof

Op 20 april worden de winnaars bekend gemaakt op Facebook. Verdere afspraken met de prijswinnaars lopen via e-mail. De uitreiking van de pakketten vindt op Koningsdag plaats. Kristel Gijsbers: "Om samenscholingen te voorkomen, gaan we hieraan weinig ruchtbaarheid geven. De uitreiking vindt tussen 10.00 en 15.30 uur in vier groepen plaats. Dat gebeurt in onze coronaproof Oranjemarkt drive-thru.”

Zoals van de stichting verwacht mag worden, wordt daar toch een klein feestje van gemaakt. Zo zal de locatie versierd zijn, is er muziek van een dj en maakt een vriend van de Koning zijn opwachting tijdens het gebeuren. Maar het feestje is alleen voor genodigden.

Ad Adriaans

'Op zoek gegaan naar dingen die wel mogelijk waren'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden