Plaatje van een eerder gehouden editie van Asperges op de Velden.
Plaatje van een eerder gehouden editie van Asperges op de Velden. (Foto: )

Asperges op de Velden gaatvan wit naar groen en paars

Een kleine teleurstelling, maar toch wel verwacht. Bertie Klaassen windt er geen doekjes om. Het evenement Asperges op de Velden dat in het Veldhoven volgende maand op het programma stond, is verplaatst naar september.

VELDHOVEN - “Afgelopen week hebben we de knoop doorgehakt”, zegt Klaassen, de drijvende kracht achter het evenement. “Toen duidelijk werd dat de coronamaatregelen voorlopig niet werden losgelaten, konden we niet anders dan uitstellen, daarvoor zijn we realistisch genoeg.” Dat weten ook de deelnemende restaurants. Klaassen: “We zitten allemaal in hetzelfde schuitje.”De locatie van Asperges op de Velden blijft hetzelfde: het terrein van aspergekwekerij John Kelders in Veldhoven. Daar is van 2 tot en met 19 september het stijlvolle pop-uo restaurant te bezoeken voor iedereen die zich culinair wil laten verrassen.

Bertie Klaassen vertelt enthousiast: “We bieden dezelfde sfeer en kwaliteit die gasten al jaren van ons gewend zijn, maar met gebruik van andere soorten asperges dan de witte variant, die zijn immers maar tot 24 juni verkrijgbaar. We gaan wat de asperges betreft van wit naar groen en paars. Dat biedt weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Smaak en beleving blijven centraal staan.”

Bourgondisch

“Daarnaast gebruiken onze chefs diverse verrassende ingrediënten van Hollandse bodem, veelal afkomstig van de velden en boerenakkers die rondom het pop-up restaurant zijn gelegen. Alle gasten worden met een aperitief en amuse ontvangen op de locatie. Vervolgens worden zij op ludieke wijze, en geheel passend bij de locatie, rondgeleid over de velden en maken kennis met ons nieuwe concept: Bourgondisch op de Velden. Dit is iets wat we vanuit de organisatie graag aanbieden en waar niet extra voor betaald hoeft te worden, zoals dat voorheen bij de rondleidingen wel zo was."

Klaassen gaat er in ieder geval vanuit dat het evenement in september doorgang vindt.

Gezien de grote animo, er zijn al diverse avonden uitverkocht, wordt geïnteresseerden geadviseerd om nu al een optie te plaatsen om verzekerd te zijn van een tafel. De optie is op ieder moment opzegbaar of overdraagbaar en is geheel kosteloos. Wie al heeft gereserveerd voor mei krijgt de optie om deze te verplaatsen naar september.

www.aspergesopdevelden.nl

Aanmelden

Rob Weekers

'Smaak en beleving blijven centraal staan'

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden