<p>Erik Vannisselroy, voorzitter van Rotary Veldhoven en Angela van Gerwen, voorzitter van Stichting Leergeld, tonen met trots de cheque.</p>

Erik Vannisselroy, voorzitter van Rotary Veldhoven en Angela van Gerwen, voorzitter van Stichting Leergeld, tonen met trots de cheque.

(Foto: )

Opsteker voor stichting Leergeld

Rotary Veldhoven reikte afgelopen week een cheque ter waarde van 2.000 euro uit aan Stichting Leergeld Veldhoven De Kempen. De directe aanleiding tot deze schenking was de noodzaak voor Rotary om de tweewekelijkse bijeenkomsten van Rotary digitaal vorm te geven.

VELDHOVEN - Erik Vannisselroy, voorzitter van Rotary Veldhoven: “We hoorden van Stichting Leergeld Veldhoven De Kempen dat in het afgelopen jaar heel vaak een beroep op haar werd gedaan. Veel gezinnen hebben te weinig en soms zelfs geen computers, tablets of laptops in huis. Dankzij de bemiddeling van Leergeld kregen de kinderen uit deze gezinnen een dergelijk apparaat waardoor zij toch thuisonderwijs kunnen volgen. Om ervoor te zorgen dat deze stichting haar goede werk voort kan zetten, doen we graag deze gift.”

Rotary Veldhoven komt om de week samen voor inspirerende clubavonden. Direct na de eerste coronamaatregelen werd besloten deze avonden digitaal voort te zetten. De link met Stichting Leergeld was daarmee snel gelegd. “Hoewel we er erg naar uitkijken om echt samen te zijn, is een digitale bijeenkomst een mooie manier om toch in contact te blijven met elkaar. Jammer genoeg is dat niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Zo kwamen we op het idee om de Stichting Leergeld te helpen, juist in deze tijd", zegt Vannisselroy.

Stichting Leergeld Veldhoven en De Kempen helpt op het gebied van onderwijs, cultuur, sport en welzijn. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar die leven in gezinnen met weinig financiële middelen waardoor er geen geld is voor onder meer een fiets, laptop, schoolspullen, of lidmaatschap van een sportclub of de bibliotheek. Leergeld zorgt ervoor dat ook deze kinderen kunnen meedoen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Leergeld doet dit, omdat deze activiteiten bijdragen aan de ontwikkeling van vaardigheden, talenten en een gevoel van eigenwaarde. Alle kinderen heb recht op deze ontwikkeling, zo is de insteek. Leergeld is bij de uitvoering van haar werkzaamheden voor een belangrijk deel afhankelijk van donaties.

Veel gezinnen hebben te weinig en soms zelfs geen computers

Van de redactie

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden