<p>Een oude fiets in de schuur? Geef die dan aan het ANWB Kinderfietsenplan! FOTO: ANWB.</p>

Een oude fiets in de schuur? Geef die dan aan het ANWB Kinderfietsenplan! FOTO: ANWB.

(Foto: )

ANWB Kinderfietsenplan: 1.481 fietsen uit Brabant

De ANWB is in maart gestart met de campagne ‘Elk kind veilig op de fiets’. Sindsdien komen er uit het hele land fietsen binnen voor het ANWB Kinderfietsenplan. De teller staat inmiddels op 10.000 fietsen. De ANWB vraagt iedereen om thuis te kijken of er nog ongebruikte fietsen in de schuur staan en doet hierbij een speciale oproep aan de provincie Brabant.

VELDHOVEN - Niet voor alle kinderen is een eigen fiets vanzelfsprekend. Zij groeien op in een omgeving waar geen geld is voor een fiets of waar het niet gebruikelijk is om te fietsen.

De ANWB vindt dat alle kinderen in Nederland een eigen fiets verdienen. Nederlanders steunden afgelopen maand enthousiast de oproep van de ANWB om ongebruikte fietsen te doneren aan het ANWB Kinderfietsenplan. Inmiddels zijn er al duizenden fietsen ingezameld. De fietsen worden in regionale werkplaatsen opgeknapt en komen terecht bij kinderen die het hardst een fiets nodig hebben.

Eerder bleek uit onderzoek van de ANWB dat 33% van de huishoudens fietsen heeft staan die niet meer gebruikt worden; in totaal zijn er 3,8 miljoen ongebruikte fietsen in Nederland. Aanmelden via anwb.nl/kinderfietsenplan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden